Jonna-Pauliina Mäkinen valmistui puutarhuriksi vuonna 2012, mutta ala ei vastannut odotuksia, joten hän mietti muutaman vuoden ajan tulevaisuudensuunnitelmiaan töiden ohessa. 

Vuonna 2018 Jonna-Pauliina oli Turun AKK:n uravalmennusryhmässä, jossa pohdittiin koulutusvalintoja. 

”Pääsin juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa, jossa kerroin kiinnostuksestani puhtauspalvelualaa kohtaan”. 

Seuraava askel olikin haastattelu, joka johti valintaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan laitoshuoltajan ammattitutkinto -koulutukseen.

Opiskelu Turun AKK:ssa oli positiivinen kokemus Jonna-Pauliinalle. 

”Turun AKK on hyvä paikka opiskella. Opettajat ovat kannustavia ja mukavia, ja huolehtivat siitä, että opiskelijoista tulee ihan oikeita ammattilaisia. Heistä huomaa, että he ovat aidosti kiinnostuneita alasta, opettamisesta ja ohjaamisesta. Kannustus ja tuki, mitä koululta sain, oli ainakin itselleni äärimmäisen tärkeää”. 

”Opintojen alussa saimme esittää toiveita työharjoittelupaikoista ja opettaja Satu Leppiniemi hoiti loput. Suoritin oman työharjoittelun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin TYKS:in U-sairaalassa synnytysvuodeosastolla ja tein siellä myös näytöt”.

Jonna-Pauliina kokee koulutuksen tuoneen lisäarvoa monin tavoin. ”Sain itselleni uuden ammatin ja vakituisen työpaikan – asia, joka ei ole enää nykypäivänä itsestäänselvyys. Koulusta tarttui mukaan myös uusia ystäviä, samoin työpaikasta – myös niitä parhaita sellaisia”. 

Ja onpa uusi ura poikinut jo suunnitelmia tulevaisuudenkin varalle. 

”Olen pohtinut kouluttautumista siivoustyönohjaajaksi joskus tulevaisuudessa. Haluan kehittää itseäni, osaamistani ja ammattitaitoani.”

Jonna-Pauliina rohkaisee puhtausalalle haluavia ja muitakin, jotka miettivät hakeutumista ammatilliseen koulutukseen. ”Suosittelen lämpimästi alanvaihtoa ja tätä laitoshuoltajan koulutusta. Alalla on hyvä työllisyystilanne ja jokainen päivä töissä on hieman erilainen. Haluan kiittää myös opettajiani hyvästä opetuksesta”. 

Taru Lehtonen

Kirjoittajasta Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.