Autoala on monipuolinen ja nopeasti kehittyvät ala. Se tarjoaa tekniikasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille monia mahdollisuuksia. Myös asiakaspalvelutaidoille on käyttöä.

Alalla työskentelevistä noin puolet on mekaanikkoja, vajaa 40 prosenttia työskentelee autoliikkeissä ja loput ovat teknisiä toimihenkilöitä.

Työtehtävät ja työpaikat

Autoala on viime vuosina työllistänyt hyvin. Voit valmistuttuasi tehdä töitä autokorjaamoissa, rengasliikkeissä, varaosaliikkeissä tai perustaa oman alan yrityksen.

  • Ajoneuvoasentajan tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat sekä autoteollisuuden työpaikat. Ajoneuvoasentajat korjaavat henkilö-, pakettiautoja sekä tekevät niille määräaikaishuoltoja. Työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja.
  • Varaosamyyjät työskentelevät autoliikkeissä ja autotarvikeliikkeissä. Työssä yhdistyvät ajoneuvojen korjaaminen ja huolto, varastonhoito sekä myyntityö. Työssä tarvitaan autojen teknistä tuntemusta, mutta myös asiakaspalvelutaitoja.

Autoalalla on mahdollisuus edetä erilaisia urapolkuja esimerkiksi työnjohtajaksi tai takuupäälliköksi.

Alan alkavat koulutukset
Alasta kertovia videoita

Minkälaista on autoalan opiskelu Turun AKK:ssa?

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö
Marko Salokannel
040 714 0333
marko.salokannel@turunakk.fi

Koulutusassistentti
Tarja Stanley
040 714 1893
tarja.stanley@turunakk.fi