Autoala on monipuolinen ja nopeasti kehittyvät ala. Se tarjoaa tekniikasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille monia mahdollisuuksia. Myös asiakaspalvelutaidoille on käyttöä.

Alalla työskentelevistä noin puolet on mekaanikkoja, vajaa 40 prosenttia työskentelee autoliikkeissä ja loput ovat teknisiä toimihenkilöitä.

Katso alkavat koulutukset autoalalla oikealla olevan napin takaa.

Työtehtävät ja työpaikat

Autoala on viime vuosina työllistänyt hyvin. Voit valmistuttuasi tehdä töitä autokorjaamoissa, rengasliikkeissä, varaosaliikkeissä, mennä töihin ulkopuoliselle tai perustaa oman yrityksen.

Ajoneuvoasentajan tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat sekä autoteollisuuden työpaikat. Ajoneuvoasentajat korjaavat henkilö-, pakettiautoja sekä tekevät niille määräaikaishuoltoja. Työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja.

Varaosamyyjät työskentelevät autoliikkeissä ja autotarvikeliikkeissä. Työssä yhdistyvät ajoneuvojen korjaaminen ja huolto, varastonhoito sekä myyntityö. Työssä tarvitaan autojen teknistä tuntemusta, mutta myös asiakaspalvelutaitoja.

Autoalalla on mahdollisuus edetä erilaisia urapolkuja esimerkiksi työnjohtajaksi tai takuupäälliköksi.

Alan alkavat koulutukset

Minkälaista on autoalan opiskelu Turun AKK:ssa?

Katso lisää alan videoitaLisätietoja

Koulutuspäällikkö
Marko Salokannel
040 714 0333
marko.salokannel@turunakk.fi

Koulutusassistentti
Kirsi Uutela
040 714 1896
kirsi.uutela@turunakk.fi