Autoalan perustutkinto autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Ajankohta

04.10.2021 — 03.10.2023

Haku päättyy

06.09.2021

Vastuuopettaja

Hauhia Erno

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Autotekniikan osaamisalan suorittanut osaa toimia ajoneuvoasentajan tehtävässä. Ajoneuvoasentajan työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelukykyä. Tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat sekä autoteollisuuden työpaikat. Ajoneuvoasentajat korjaavat henkilö- ja pakettiautoja sekä tekevät niille määräaikaishuoltoja.

Kohderyhmä

Alalle soveltuvat, työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE- palveluiden toteama koulutustarve. Motivoituneet, asiakaspalveluhenkiset, ahkerat, huolelliset ja vastuuntuntoiset henkilöt, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä autoalan monipuoliseksi ammattilaiseksi.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet;https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1536551/ops/rakenne

Pakolliset tutkinnon osat

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  • Auton korjaaminen

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia

  • Sähkövarusteiden mittaus- ja korjaus
  • Auton korin sähkövarustetyöt
  • Auton lisävarustetyöt
  • Rengastyöt

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopiskelua, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiempi osaaminen ja sovitaan koulutuksen sisällöstä.
Lähiopetus järjestetään Turun AKK:n Artukaisten toimipaikassa, Artukaistentie 11, 20240 Turku. Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa koronatilanteessa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksen ja oppisopimuksen yhdistelmänä, jossa

• työvoimakoulutuksen osuus 14 kk, jonka arvioitu kesto 4.10.2021-4.12.2022
• oppisopimuskoulutuksen osuus 10 kk, jonka arvioitu kesto 5.12.2022-3.10.2023

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Hakuhttps://www.te-palvelut.fi/te/fi/ 6.9.2021 mennessä, koulutusnumero 698862.

Hinta

Opiskelijalle maksuton koulutus.

Hae