Skip to main content

Ajoneuvoalan perustutkinto

Vastuuopettaja

Hauhia Erno
040 153 1860
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Kuhmonen Pirkko
040 736 7005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Ajoneuvoalan oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25h/vko). Koulutus räätälöidään opiskelijan osaamistasoon ja työtehtäviin perustuen. Pääosa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnonosan osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Lähiopetusta Turun AKK:ssa on noin 1-4 pv/kuukaudessa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ajoneuvoalan perustutkintokoulutuksessa voit valita kahdesta osaamisalasta:

Ajoneuvotekniikan osaamisalan suorittanut voi toimia automekaanikkona, diagnoosimekaanikkona, hyötyajoneuvomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai muissa ajoneuvoalan työtehtävissä.

Myynnin osaamisalan suorittanut voi toimia automyyjänä, konemyyjänä, varaosamyyjänä, korjaamon huoltomyyjänä tai muissa ajoneuvoalan työtehtävissä.

Kohderyhmä

Alalla ilman tutkintoa työskentelevät, joilla on halu kehittää osaamistaan ja hankkia virallinen tutkinto.

Sisältö

Ajoneuvoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ajoneuvoalan perustutkinnossa on kolme osaamisalaa ja yhdeksän tutkintonimikettä:

  • ajoneuvotekniikan osaamisala (automekaanikko, diagnoosimekaanikko, hyötyajoneuvomekaanikko, pienkonemekaanikko)
  • myynnin osaamisala (ajoneuvomyyjä, huoltomyyjä, varaosamyyjä)
  • vauriokorjauksen osaamisala (autokorimekaanikko, automaalari).

Koulutuksen sisältö määräytyy valitun osaamisalan perusteella. Tutustu tutkinnon perusteisiin (siirryt ePerusteet-sivustolle).

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Haku

Hae-linkistä pääset jättämään esitiedot oppisopimustoimistoon. Oppisopimustoimistosta tullaan olemaan hakijaan yhteydessä.

Hae

Close Menu