Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Ajankohta

23.09.2019 — 16.10.2020

Haku päättyy

30.09.2019

Pääkouluttaja

Hauhia Erno
040 153 1860
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen hakuaikaa jatkettu 30.9.2019 asti.
Tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto autotekniikan osaamisalalta. Koulutus antaa perustiedot auton rakenteiden ja laitteiden toiminnasta, korjaus- ja huoltotöistä sekä sähkötekniikasta.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja jotka soveltuvat alalle/haluavat kouluttautua ja työskennellä autoalalla.

Kohderyhmä

Henkilöt jotka soveltuvat alalle/haluavat kouluttautua ja työskennellä autoalalla ja joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

Autoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 90 osaamispistettä ja valinnaisia 55 osaamispistettä. Koulutus koostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat (45 osp / 1 kpl)

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  • Auton korjaaminen

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia (15 osp / 1 kpl)

  • Sähkövarusteiden mittaus- ja korjaus
  • Auton korin sähkövarustetyöt
  • Auton lisävarustetyöt
  • Rengastyöt

Yhteiset tutkinnon osat henkilökohtaistamisen mukaan (35 osp). Lisäksi koulutuksessa on työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuutta, ensiapua ja työnhakuvalmennusta.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 685822. Haku päättyy 30.9.2019. Seuraa valintojen etenemistä Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen voit käydä verkkopalvelussa tarkistamassa mahdollisen valintahaastattelun tarkemman ajan ja paikan. Koulutushakemus on sitova.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae