Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja maahanmuuttajille

Ajankohta

15.03.2021 — 13.03.2023

Haku päättyy

26.02.2021

Vastuuopettaja

Hauhia Erno
040 153 1860
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto autotekniikan osaamisalalta. Tutkinnon suorittaneet ajoneuvoasentajat korjaavat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoja ja tekevät autoille määräaikaishuoltoja. Työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja. Ajoneuvoasentajat ovat töissä autotarvikeliikkeissä, autokorjaamolla sekä huoltoasemilla, joissa on asennus-, korjaus ja huoltopalveluja. Ajoneuvoasentaja voi työskennellä myös autoteollisuudessa.

Kohderyhmä

Maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat vielä tukea opiskelussa suomen kielellä. Kielitaitotasovaatimus on sujuva peruskielitaito, joka vastaa tasoa B1.2. Opiskelija pystyy vuorovaikutukseen suomen kielellä, ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä.
Osaat palvella asiakkaita, olet ahkera, huolellinen, motivoitunut ja vastuuntuntoinen. Haluat hyvän pohjan autoalalle.

Sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet; https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1536551/ops/rakenne

Pakolliset tutkinnon osat

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  • Auton korjaaminen

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia

  • Sähkövarusteiden mittaus- ja korjaus
  • Auton korin sähkövarustetyöt
  • Auton lisävarustetyöt
  • Rengastyöt

Lisäksi on tietotekniikkaa, työturvallisuutta, ensiapua, työssoppimista ja työnhakuvalmennusta. Koulutukseen sisältyy kesä, -syys ja hiihtolomat.

Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa koronatilanteessa.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 26.2.2021

Hae