Autoalan perustutkinto autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Ajankohta

04.10.2021 — 03.10.2023

Haku päättyy

13.09.2021

Vastuuopettaja

Hauhia Erno

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Autotekniikan osaamisalan suorittanut osaa toimia ajoneuvoasentajan tehtävässä. Ajoneuvoasentajan työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelukykyä. Tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat sekä autoteollisuuden työpaikat. Ajoneuvoasentajat korjaavat henkilö- ja pakettiautoja sekä tekevät niille määräaikaishuoltoja.

Kohderyhmä

Motivoituneet, asiakaspalveluhenkiset, ahkerat, huolelliset ja vastuuntuntoiset henkilöt, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä autoalan monipuoliseksi ammattilaiseksi.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet; https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1536551/ops/rakenne

Pakolliset tutkinnon osat

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  • Auton korjaaminen

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia

  • Sähkövarusteiden mittaus- ja korjaus
  • Auton korin sähkövarustetyöt
  • Auton lisävarustetyöt
  • Rengastyöt

Lisäksi on tietotekniikkaa, työturvallisuutta, ensiapua, työssoppimista ja työnhakuvalmennusta. Koulutukseen sisältyy kesä, -syys ja hiihtolomat.

Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa koronatilanteessa.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 13.9.2021

Hinta

Koulutus on maksuton

Hae