Autoalan perustutkinto, varaosamyyjä

Ajankohta

21.09.2020 — 20.09.2022

Haku päättyy

28.08.2020

Vastuuopettaja

Pylkkänen Roni
040 357 2201
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto, varaosamyyjän osaamisalalta. Koulutus antaa perustiedot auton ajoneuvotekniikasta, varaosien myymisestä markkinoinnista ja asiakaspalvelusta.
Varaosamyynnin osaamisalan suorittanut osaa myydä, markkinoida ja palvella asiakasta. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja. Koulutuksen aloitus toteutetaan verkko-opintoina.

Kohderyhmä

Alalle soveltuvat henkilöt jotka haluavat kouluttautua ja työskennellä autoalalla.

Sisältö

Autoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 90 osaamispistettä ja valinnaisia 55 osaamispistettä.

Koulutus koostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat (30 osp / 1 kpl)

  • Huolto- ja korjaustyöt
  • Varaosamyyntityö ja asiakaspalvelu
  • Varastonhallinta

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia (15 osp / 1 kpl)

  • Lisävaruste- ja tarvikemyyntityö
  • Varaosatyö ja varaston hallinta
  • Rengas- ja vannemyynti
  • Vapaa-ajan ajoneuvojen sekä niiden varaosien myyntityö

Yhteiset tutkinnon osat henkilökohtaistamisen mukaan (35 osp)

Lisäksi koulutuksessa on työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuutta, ensiapua ja työnhakuvalmennusta.

Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.  Koulutus toteutetaan omaehtoisen ja oppisopimuksen yhdistelmänä (omaehtoisenkoulutuksen osuus 14 kk, oppisopimuskoulutuksen osuus 10 kk). Koulutus sisältää monimuoto- ja lähiopiskelua sekä työssäoppimista.

Omaehtoisenkoulutuksen arvioitu kesto 14 kk: 21.9.2020- 26.11.2021 ja siihen sisältyy kesäloma 5.7.-30.7.2021  – syys-, joulu- ja hiihtoloma. Oppisopimuskoulutuksen arvioitu kesto 10 kk johon ei sisälly lomia.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Jälkihaku päättyy 28.8.2020

Hae