Autoalan perustutkinto varaosamyynnin osaamisala, varaosamyyjä

Ajankohta

04.10.2021 — 03.10.2023

Haku päättyy

06.09.2021

Vastuuopettaja

Pylkkänen Roni

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto varaosamyynnin osaamisalalta. Varaosamyynnin osaamisalan suorittanut osaa myydä, markkinoida ja palvella asiakasta. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja.Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä auto-, kone-, yleisvaraosa- ja autotarvikeliikkeissä.

Kohderyhmä

Alalle soveltuvat työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Motivoituneet, asiakaspalveluhenkiset, ahkerat, huolelliset ja vastuuntuntoiset henkilöt, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä autoalan monipuoliseksi ammattilaiseksi.
Kielitaitotasovaatimuksena on suomen kielessä B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Lajuus 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet; https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1536551/ops/rakenne

Pakolliset tutkinnon osat

  • Huolto- ja korjaustyöt
  • Varaosamyyntityö ja asiakaspalvelu
  • Varastonhallinta

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia

  • Lisävaruste- ja tarvikemyyntityö
  • Varaosatyö ja varaston hallinta
  • Rengas- ja vannemyynti
  • Vapaa-ajan ajoneuvojen sekä niiden varaosien myyntityö

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta sekä työnhakuvalmennusta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopiskelua, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiempi osaaminen ja sovitaan koulutuksen sisällöstä.
Lähiopetus järjestetään Turun AKK:n Artukaisten toimipaikassa, Artukaistentie 11, 20240 Turku. Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa koronatilanteessa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksen ja oppisopimuksen yhdistelmänä, jossa
• työvoimakoulutuksen osuus 14 kk, jonka arvioitu kesto 4.10.2021-4.12.2022
• oppisopimuskoulutuksen osuus 10 kk, jonka arvioitu kesto 5.12.2022-3.10.2023

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Haku https://www.te-palvelut.fi/te/fi/ 6.9.2021 mennessä, koulutusnumero 698863. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702.

Hinta

Opiskelijalle maksuton työvoimakoulutus.

Hae