Autoalan perustutkinto varaosamyynnin osaamisala, varaosamyyjä

Ajankohta

04.10.2021 — 03.10.2023

Haku päättyy

13.09.2021

Vastuuopettaja

Pylkkänen Roni

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto varaosamyynnin osaamisalalta. Varaosamyynnin osaamisalan suorittanut osaa myydä, markkinoida ja palvella asiakasta. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja.Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä auto-, kone-, yleisvaraosa- ja autotarvikeliikkeissä.

Kohderyhmä

Alalle soveltuvat, asiakaspalveluhenkiset, alasta kiinnostuneet, oma-aloitteiset, huolelliset ja vastuuntuntoiset henkilöt, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä autoalan monipuoliseksi ammattilaiseksi. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Laajuus 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet; https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1536551/ops/rakenne

Pakolliset tutkinnon osat

  • Huolto- ja korjaustyöt
  • Varaosamyyntityö ja asiakaspalvelu
  • Varastonhallinta

Mahdollisia valinnaisia tutkinnon osia

  • Lisävaruste- ja tarvikemyyntityö
  • Varaosatyö ja varaston hallinta
  • Rengas- ja vannemyynti
  • Vapaa-ajan ajoneuvojen sekä niiden varaosien myyntityö

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta. Koulutukseen sisältyy kesä, -syys ja hiihtolomat. Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa koronatilanteessa.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 13.9.2021

Hinta

Koulutus on maksuton

Hae