Skip to main content

Automekaanikko, ajoneuvoalan perustutkinto, tutkinnon osia

Ajankohta

04.10.2022 — 03.10.2023

Haku päättyy

05.09.2022

Vastuuopettaja

Hauhia Erno
040 153 1860
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Kuhmonen Pirkko
040 736 7005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon osia ajoneuvotekniikan osaamisalalta.

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittaneella automekaanikolla on perusosaaminen ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävistä. Hän huomioi työssään myös ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Tutkinnon suorittanut toimii ajoneuvo- tai konekorjaamolla tai muissa alan työkohteissa.

Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (edellytyksenä alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena, johon on mahdollista hakea Kelan opintotukea tai harkinnanvaraista työttömyysetuutta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus soveltuu motivoituneille, asiakaspalveluhenkisille, ahkerille, huolellisille ja vastuuntuntoisille henkilöille, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä automekaanikon monipuoliseksi ammattilaiseksi.

Opiskelijaksi soveltuminen

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Työvoimakoulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon ajoneuvotekniikan osaamisalaan liittyviä ammatillisia pakollisia ja yhteisiä tutkinnon osia sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia niiltä osin, kuin niistä sovitaan henkilökohtaistamisessa.

Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n mukaan, josta kuitenkin ensimmäiset 12 kk työvoimakoulutuksena. Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin 1,5 – 2 vuotta. Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (mahdollista hakea opintotukea/ harkinnanvaraista työttömyysetuutta).

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta. Koulutuksella on oma opinto-ohjaaja.

Tutkinnon saavuttamiseksi tulee suorittaa hyväksytysti autoalan SFS6002 -sähkötyöturvallisuuskoulutus ja loppukoe sekä ajoneuvojen ilmastointilaitealan koulutus ja pätevyyskoe.

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7614470/reformi/tiedot

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 706895. Haku päättyy 5.9.2022. Perustelethan hakemuksessasi hyvin, miksi hakeudut opiskelemaan automekaanikoksi. Voit seurata valintojen etenemistä Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen näet mahdollisen valintahaastattelun tarkemman ajan ja paikan palvelun kautta. Hakemus on sitova heti sen jätettyäsi. Sovi koulutukseen hakeutumisesta ja sen päivittämisestä työllistymissuunnitelmaasi TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutuksesta tulee sopia työllistymissuunnitelmassa, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta koulutuksen aikana. Korotusosan maksamisesta päättää etuuden maksaja (Kela tai työttömyyskassa). Voit jättää omalle yhteyshenkilöllesi yhteydenottopyynnön Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista voi tiedustella Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta.

Hae

Close Menu