Skip to main content

Automekaanikko tai varaosamyyjä, ajoneuvoalan perustutkinnon osia

Ajankohta

14.03.2023 — 13.03.2024

Haku päättyy

16.02.2023

Vastuuopettaja

Hauhia Erno
040 153 1860
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Kuhmonen Pirkko
040 736 7005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon osia joko ajoneuvotekniikan tai myynnin osaamisalalta.

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittaneella automekaanikolla on perusosaaminen ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävistä. Hän huomioi työssään myös ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Tutkinnon suorittanut toimii ajoneuvo- tai konekorjaamolla tai muissa alan työkohteissa.

Myynnin osaamisalan suorittanut toimii varaosamyynnin erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä huomioiden työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait ja asetukset. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus soveltuu motivoituneille, asiakaspalveluhenkisille, ahkerille, huolellisille ja vastuuntuntoisille henkilöille, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä autoalan monipuoliseksi ammattilaiseksi.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (eli sujuva peruskielitaito, esimerkiksi kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Koulutuksessa voi valita joko automekaanikon tai varaosamyynnin suuntautumisen. Työvoimakoulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon ammatillisia pakollisia ja yhteisiä tutkinnon osia sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia niiltä osin, kuin niistä sovitaan henkilökohtaistamisessa.

Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n mukaan, josta kuitenkin ensimmäiset 12 kk työvoimakoulutuksena. Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin 1,5 – 2 vuotta. Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (mahdollista hakea Kelan opintotukea/ harkinnanvaraista työttömyysetuutta).

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta. Koulutuksella on oma opinto-ohjaaja.

Koko tutkinnon saavuttamiseksi tulee suorittaa hyväksytysti autoalan SFS6002 -sähkötyöturvallisuuskoulutus ja loppukoe sekä ajoneuvojen ilmastointilaitealan koulutus ja pätevyyskoe.

Tutustu tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7614470/tiedot

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan sähköisesti www.tyomarkkinatori.fi, koulutusnumero on 710092.

Hae

Close Menu