Hitsauksen ja levytyön peruskoulutus

Ajankohta

30.09.2019 — 29.01.2020

Haku päättyy

04.09.2019

Pääkouluttaja

Lehtonen Jari
040 672 9130
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa valmistustyöt

Koulutuksessa opiskellaan kone- ja metallialan perustiedot ja -taidot paksu- ja ohutlevytöistä sekä niiden liittämisestä eri hitsausmenetelmillä.
Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa valmistustyötehtävissä toimiminen. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita ja soveltuvia metallialalle ja henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
Hakijalla ei tarvitse olla alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta.

Sisältö

Sisältö Koulutuksen aihealueita:
· orientaatio ja henkilökohtaistaminen
· työturvallisuuskorttikoulutus
· ammatilliset opinnot:
ammattiteoria: hitsaustekniikka, levytyötekniikan perusteet, materiaalitekniikka, mittaustekniikka, tekninen piirustus
tekninen työ: paksulevytyön ja ohutlevytyön työvaiheet, -menetelmät ja -koneet, puikko- ja MAG-hitsaus.

Ohutlevytöissä tutustutaan ammatissa tarvittaviin työkaluihin ja harjoitellaan niiden käyttöä harjoitustöiden avulla.
Paksulevytöissä tehdään harjoitustöitä, jotka edellyttävät piirrottamista, hitsausta, polttoleikkausta, leikkausta, pyöristämistä, taivutusta, porausta ja hiomista. Hitsauksen pääpaino on puikko- ja MAG-hitsauksessa.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Haku päättyy 4.9.2019

Hae