Skip to main content

Hoiva-avustaja

Vastuuopettaja

Tuomisalo Karoliina
040 832 7431
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Tavoitteena työllistyä koulutusta vastaaviin avustaviin tehtäviin sosiaali- ja terveysalalle.

Kohderyhmä

Alalle aikovat tai ammatinvaihtajat. Valinnassa huomioidaan hakijoiden kokemus sosiaali- ja terveysalalta. Valituilla tulee olla riittävä suomen kielen sekä suullinen että kirjallinen taito ammatillisesta koulutuksesta suoriutumiseen.

Sisältö

Hoiva-avustajan koulutus rakentuu seuraavista Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osista:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp)
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp)

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Työssäoppiminen sisältyy kaikkiin tutkinnon osiin.

Tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikoilla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö).

 

VIDEO: Miten Topi päätyi usean eri alan kautta juuri hoiva-alalle? – katso video!

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Täytä hakemus huolellisesti ja perustellen ja osallistu oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin 12.4. klo 14-16, Artukaistentie 13, luentosali A106. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun.

Hinta

Maksuton

Hae

Close Menu