Hoiva-avustaja maahanmuuttajille

Ajankohta

01.03.2022 — 01.03.2023

Haku päättyy

21.01.2022

Vastuuopettaja

Sinervo Karoliina
040 832 7431
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Tavoitteena työllistyä koulutusta vastaaviin avustaviin tehtäviin sosiaali- ja terveysalalle.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhanalaiset maahanmuuttajat, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Hakijalla tulee olla riittävä kielitaito ja hänen tulee olla motivoitunut ja soveltuva työskentelemään alalla.

Sisältö

Hoiva-avustajan koulutus rakentuu seuraavista Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osista:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp)
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp)

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Työssäoppiminen sisältyy kaikkiin tutkinnon osiin.

Tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikoilla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset). Tutkinnossa sovelletaan opiskeluun hakeutumisessa sekä opiskeluoikeuden peruuttamisessa ja palauttamisessa niin kutsuttua SORA-lainsäädäntöä (OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen).

LINKIT sulkeissa oleviin otsikoihin:

OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset:  https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/oph-5-2018_sora_maarays_muutoksineen.pdf

OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/sora-ratkaisuja-soveltumattomuuteen

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

www.te-palvelut.fi, koulutusnumero 702761. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Hinta

Opiskelijalle maksuton työvoimakoulutus.

Hae