Skip to main content

Työyhteisön toiminta- ja johtamiskulttuurin kehittäminen

Ajankohta

30.09.2022 — 15.02.2023

Haku päättyy

28.09.2022

Vastuuopettaja

Windahl Riitta
040 194 1282
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Syvennät osaamistasi työyhteisön kehittämisessä sekä analysoit omaa rooliasi kehittämisprosessin johtamisessa. Tunnistat työyhteisössä olevia kehittämiskohteita ja ideoit työyhteisön toimivuutta parantavia ratkaisuja yhdessä työyhteisösi kanssa. Saat valmiuksia arvioida työyhteisösi toimivuuteen vaikuttavia seikkoja sekä analysoida erilaisten mittareiden avulla työyhteisön toimivuutta, tuloksia ja hyvinvointia. Arvioit kriittisesti myös omia toimintatapojasi sekä koko työyhteisön toimintakulttuuria. Opiskelu kytketään kiinteästi omiin työtehtäviisi, jolloin kartutat omaa osaamispääomaasi sekä olet kehittämässä koko tiimisi työyhteisötaitoja. Jakson aikana teet omaan työyhteisöösi kytkeytyvän tavoitteellisen kehittämishankkeen.

Koulutuksen aikana suoritat yhden tutkinnon osan Liiketoiminnan ammattitutkinnosta (LAT), Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta (JYEAT) tai Yrittäjyyden ammattitutkinnosta (YAT). Tutkinnon osa voi olla jo aiemmin suoritetun tutkintosi täydennys tai se voi avata sinulle polun koko tutkinnon suorittamiseen. Tai sitten voit suorittaa jakson erillisenä täydennyskoulutuksena.

Kohderyhmä

Organisaation esimiestehtävissä toimiat henkilöt, jotka haluavat syventää osaamistaan työyhteisön kehittämisen monisyisellä osa-alueella. Jakso soveltuu niin yritysten kuin julkishallinnonkin palveluksessa toimiville.

Työyhteisön toimintatapojen tarkastelu tämän päivän toimintaympäristön vaatimusten valossa avaa uusia näkökulmia edistää työyhteisön toimivuutta ja sen jäsenten halukkuutta sitoutua organisaatioon. Yhdessä koko työyhteisön kanssa tapahtuva yhteisöllisten toimintatapojen ja johtamiskulttuurin kehittäminen edistävät hyvää työilmapiiriä ja työssä jaksamista. Työhyvinvointi ja hyvä työilmapiiri vaikuttavat ihan kaikkeen toimintaan ja siitä läikkyy positiivisuutta mm. asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa tapahtuvaan vuorovaikutukseen.

Sisältö

Työyhteisön kehittäminen, 5 koulutuspäivää

  1. Työyhteisön toimintakulttuurin strateginen merkitys
  2. Työyhteisöosaaminen kuuluu jokaisen osaamispalettiin
  3. Valmentava esimiestyö – tavoitteet, periaatteet ja
    työskentely käytännössä
  4. Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen yhteisenä tavoitteena
  5. Työyhteisön kollektiivinen kehittäminen

Koulutuksen aikana suoritat yhden tutkinnon osan Liiketoiminnan ammattitutkinnosta (LAT), Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta (JYEAT) tai Yrittäjyyden ammattitutkinnosta (YAT). Tutkinnon osa voi olla jo aiemmin suoritetun tutkintosi täydennys tai se voi avata sinulle polun koko tutkinnon suorittamiseen. Tai sitten voit suorittaa jakson erillisenä täydennyskoulutuksena. Jakso soveltuu niin yritysten kuin julkishallinnonkin palveluksessa toimiville.

Laajuus 50-60 osp
Koulutuspäiviä, henkilökohtaista ohjausta, mentorointia
Yksilöllinen kehittämistehtävä
Pienryhmäsparrausta

Tutustu esitteeseen!

Koulutus toteutetaan osana Mestaripolkua rakentamassa -hanketta.

EU rakennerahastot logoVipuvoimaa EU:lta logo

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Lisätietoa

Toteutuksesta ja sisällöstä:
Riitta Windahl / Turun AKK, 040 1941 282
riitta.windahl@turunakk.fi

Oppisopimuksesta:
Aija Huhtamäki / Turun AKK, 040 517 8006
aija.huhtamaki@turunakk.fi

Hae

Close Menu