Skip to main content

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Ajankohta

17.04.2023 — 31.05.2024

Haku päättyy

12.03.2023

Vastuuopettaja

Karhumäki-Ranta Pauliina
040 832 6915
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Haluatko ohjaustyöhön lasten, nuorten tai aikuisten pariin?

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto antaa sinulle laaja-alaiset valmiudet työskennellä ohjaajana esim. varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa sekä ammatillisessa koulutuksessa. Voit myös suuntautua aamu-, iltapäivä- sekä vapaa-ajantoiminnan ohjaamiseen. Työssäsi osallistut eri ikäisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Teet yhteistyötä opettajan sekä opetushenkilöstön kanssa.

Kohderyhmä

Kasvatus- ja ohjausalasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat henkilöt. Myös alalla ilman tutkintoa työskentelevät henkilöt.

Sisältö

Kolme kaikille pakollista tutkinnon osaa:

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (40 osp)

Lisäksi toinen alla olevista pakollisista osista:

  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (30 osp)
  • Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki (30 osp)

Lisäksi valinnaisista tutkinnon osista 20 osp. Valinnaisista tutkinnon osista sovitaan opiskelijan kanssa opintojen aloituksen yhteydessä.

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 10 osaamispisteen laajuisesti.

Tutustu tarkemmin tutkinnon sisältöön (eperusteet).

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet uudistuivat 1.1.2023 ja sen myötä tutkinnossa on enemmän valinnanvaraa ja joustoa. Lue blogista mitä opettaja Pauliina Karhumäki-Ranta kertoo uudistuneesta tutkinnosta. Blogi: Ohjaajaksi eri-ikäisille

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Täytä hakemus huolellisesti oheisesta hakulinkistä 28.2. mennessä. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, joka järjestetään 14.-16.3.2023.

Hinta

350 €

Hae

Close Menu