Skip to main content

Kiinteistönhoitaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Ajankohta

06.03.2023 — 05.03.2025

Haku päättyy

16.02.2023

Koulutusassistentti

Kankaanranta Ilona
040 540 4768
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Kiinteistönhoitajan työssä yhdistyvät kiinteistöjen huolto- ja korjaustyöt, tekniikan tarkkailu, piha-alueiden hoitotyöt sekä asiakaspalvelu. Ammatissa tarvitaan itsenäistä ja vastuullista työotetta, teknistä osaamista sekä asiakaspalvelutaitoja. Opiskelu on käytännönläheistä ja pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena alan yrityksissä.

Työmarkkinoilla on pula kiinteistönhoitajista, joten työnantajat nappaavat hyvät tekijät töihin nopeallakin aikataululla. Parhaassa tapauksessa opiskelija voi työllistyä oppisopimukseen jo ensimmäisen harjoittelun aikana eli noin 3 kuukautta koulutuksen aloituksen jälkeen. Näin ollen opinnot suoritetaan loppuun oppisopimuksena eli palkkatyön ohessa. Jos olet kiinnostunut kiinteistönhoitajan työstä ja ennen kaikkea motivoitunut työllistymään nopeasti - hae koulutukseen!

Koulutuksen kesto on enimmillään 2 vuotta. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti, joka vaikuttaa myös koulutuksen kestoon. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille henkilöille. Hakijalla tulee olla riittävä fyysinen kunto. Aikaisempaa koulutusvaatimusta ei ole. Hakijalla tulee olla nuhteeton tausta ja riittävä kielitaito.

Sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä

Kiinteistönhoidon osaamisala

 Pakolliset tutkinnon osat, 75 osp

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
  • Kiinteistön yleishoito ja valvonta, 30 osp
  • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 70 osp

  • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Hinta

Maksuton koulutus.

Lisätietoja

Jukka Välikangas p. 040 519 310, jukka.valikangas@turunakk.fi

Hae

Close Menu