Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja

Ajankohta

02.03.2021 — 02.09.2022

Haku päättyy

08.02.2021

Vastuuopettaja

Hernelahti Kimmo
040 184 2894
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jaakonmäki Katariina
040 583 4005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet kiinteistöpalvelualan työtehtäviin.

Kiinteistönhoitaja toimii asiakaskohteessa kiinteistönhoidon työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa huolehtia kiinteistön yleishoidosta ja valvonnasta sisä- ja ulkoalueilla sekä arvioida rakennusten yleistä teknistä kuntoa, toimivuutta ja turvallisuutta. Kiinteistönhoitaja osaa arvioida kiinteistön sisäilman laatua, paikantaa kiinteistöteknisten järjestelmien toimintahäiriöitä ja tunnistaa niiden aiheuttajia sekä huoltaa tavanomaiset kiinteistöteknisten järjestelmien laitteet ja varusteet. Hän osaa ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa asiakaskohteessa ja tehdä ilmanvaihtokoneiden määräaikaishuollot ja niihin liittyvät työt. Kiinteistönhoitaja osaa käyttää kiinteistöautomaatiota asiakaskohteessa.

Kohderyhmä

Alalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt. Aikaisempaa koulutusvaatimusta ei ole. Suosittelemme koulutusta myös naisille.

Sisältö

Kiinteistönhoidon osaamisalaan kuuluu kolme pakollista osaa, yhteensä 75 osaamispistettä:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
  • Kiinteistön yleishoito ja valvonta
  • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen
    Lisäksi koko tutkintoon kuuluu 70 osaamispistettä valinnaisia tutkinnon osia ja 35 osaamispistettä yhteisiä tutkinnon osia
  • Valinnaiset ja yhteiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan suunnitelman mukaan

Näiden lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista alan yrityksissä, yleisiä työelämä- ja opiskeluvalmiuksia parantavia osioita sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Siirry ePerusteisiin lukemaan lisää tutkinnon sisällöstä.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Hinta

Opiskelijalle maksuton koulutus.

Hae