Skip to main content

Kirvestyöt

Ajankohta

28.11.2022 — 28.07.2023

Haku päättyy

04.11.2022

Vastuuopettaja

Välimäki Jari
040 593 1398
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutus antaa perusvalmiudet suoriutua rakennusalan kirvestöistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on Rakennusalan perustutkinnon ja/tai Talonrakennusalan ammattitutkinnon tutkinnon osan tai osien suorittaminen ja työllistyminen rakennusalalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu rakennusalalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on jo aiemmin suoritettu rakennusalan koulutus ja/tai alan työkokemusta.
Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Sisältö

Koulutus rakentuu esim. seuraavista kokonaisuuksista jokaiselle opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti:

 • Runko- ja vesikattotyöt
 • Mittaustyöt
 • Ovi- ja ikkuna-asennukset
 • Sisävalmistusvaiheen työt
 • Korjausrakentaminen: Osastointimenetelmät, P1, luvanvaraiset korjaukset jne.
 • Muotti- ja raudoitustyöt
 • Viranomaismääräykset mm. luvanvaraiset työt
 • Rakennustöihin liittyvät työ-, palo- ja sähköturvallisuus
 • Palokatkot työmaalla
 • Työmaiden olosuhdehallinta
 • Telinetyöt ja nostintyöskentely

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Katso video rakennusalan koulutuksesta

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 4.11.22. Koulutukseen hakijat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista.

Hinta

Maksuton.

Hae

Close Menu