Kuvaus
Koulutus antaa perusvalmiudet suoriutua rakennusalan kirvestöistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on Rakennusalan perustutkinnon ja/tai Talonrakennusalan ammattitutkinnon tutkinnon osan tai osien suorittaminen ja työllistyminen rakennusalalle.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, rakennusalalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja jo aiemmin suoritettua rakennusalan koulutusta ja/tai alan työkokemusta.
Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.
Sisältö
Koulutus rakentuu esim. seuraavista kokonaisuuksista jokaiselle opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti:
- Runko- ja vesikattotyöt
- Mittaustyöt
- Ovi- ja ikkuna-asennukset
- Sisävalmistusvaiheen työt
- Korjausrakentaminen: Osastointimenetelmät, P1, luvanvaraiset korjaukset jne.
- Muotti- ja raudoitustyöt
- Viranomaismääräykset mm. luvanvaraiset työt
- Rakennustöihin liittyvät työ-, palo- ja sähköturvallisuus
- Palokatkot työmaalla
- Työmaiden olosuhdehallinta
- Telinetyöt ja nostintyöskentely
Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.
Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.
Toteutus
Työvoimakoulutus
Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.
Haku
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.