Kivimies/-nainen, Piha- ja ympäristörakentaja, Kivialan ammattitutkinto

Ajankohta

01.01.2019 — 01.01.2019

Haku päättyy

01.01.2019

Pääkouluttaja

Linkoala Petri
0400 780 201
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Monipuolinen viher- ja kivialan ammattikoulutus antaa perustaidot toimia ympäristörakentamisen työtehtävissä, toimia yrittäjänä tai työntekijänä ympäristökiven ja viherrakentamisen asennustöissä.

Koulutus antaa valmiudet rakentaa ja maisemoida ympäristöä suunnitelmallisesti, tehdä erilaisia viherympäristön hoitotoimenpiteitä sekä käyttää turvallisesti ja oikein alalla tarvittavia koneita ja laitteita. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa Kivialan at:n yksi tutkinnon osa.

Kohderyhmä

Koulutus on kohdennettu piha- ja viherrakentamisesta kiinnostuneille ja alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

  • graniitti- ja betonikivien eri työstötavat sekä asennustekniikat
  • kasvien tuntemus, viheralueiden hoito sekä viherrakentaminen
  • ympäristörakentamisen maanrakennus- ja perustustyöt
  • kivi- ja viherrakentamisen laite- ja konetekniikka sekä niiden huolto
  • piha-, puutarha-, maisemointi- ja puistosuunnitelmien tulkinta
  • pihojen sähkö-, valaistus-, vesi- ja viemärisuunnitelmien tulkinta
  • ympäristörakentamisen yrityksen perustaminen ja toiminta
  • alalla tarvittavat korttikoulutukset: työturvallisuus, tieturva 1, tulityö, ensiapu 1, trukki, henkilönostin, telinetyö

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi, koulutusnumero on 685375. Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä (esim. työ tai muu koulutus). Esivalinta hakemusten perusteella 12.9. ja mahdollinen haastattelu 24.9.19.

Hinta

Koulutus on työvoimapoliittista ja opiskelijalle maksutonta. Lupa- ja korttikoulutusten korteista aiheutuvat maksut opiskelija maksaa itse (n. 10-20 €/kortti).

Toteutusjaksot

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti Turun AKK:n Artukaisten toimipaikassa. Osa koulutuksesta toteutetaan jaksona Sastamalan koulutuskuntayhtymän aikuiskoulutusosastolla (Asemakatu 1, 38210 Sastamala). Jaksojen aikana on maksuton majoitus oppilaitoksen tiloissa. Osa koulutuksesta toteutetaan Ammattiopisto Liviassa (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö). Nämä koulutuspäivät jakautuvat koko koulutuksen ajalle. Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso alan yrityksessä.

Hae