Naiset tekniikkaan – Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa

Ajankohta

30.09.2019 — 27.03.2020

Haku päättyy

04.09.2019

Pääkouluttaja

Lehtonen Jari
040 672 9130
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Kone- ja tuotentotekniikan perustutkinnon osa

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana osa valmistustyötehtävissä toimiminen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, alasta kiinnostuneille ja soveltuville naisille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Muutkin hakijat otetaan huomioon. Hakijalla ei tarvitse olla alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta. Valinnoissa huomioidaan erityisesti esim. Teknisen URAvalmennuksen tai muun vastaavan valmennuksen käyneet hakijat.

Sisältö

Tutkinnon osa valmistustyötehtävissä toimimisen suorittaja osaa:
· käyttää valmistustöissä konepiirustuksia, käsityökaluja, konepajamittavälineitä ja eri materiaaleja
· tehdä hionta-, leikkaus- ja katkaisutyöt
· koneistaa yksinkertaisia kappaleita sorvaamalla, jyrsimällä ja poraamalla
· tehdä mekaanisia levyliitoksia, lankahitsata ja polttoleikata käsin
· NC-tekniikan perusteet ja käyttää yksinkertaisia NC-ohjelmia
· noudattaa työelämän toimintatapoja ja valmistustyötehtävien työturvallisuusvaatimuksia

Lisäksi koulutukseen sisältyy työelämän lupakorttikoulutuksia.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi, koulutuksen numero on 683282. Valintojen etenemistä voi seurata www.te-palvelut.fi -sivujen Oma asiointi verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen voit käydä tarkistamassa mahdollisen valintahaastattelun tarkemman ajan ja paikan palvelun kautta.

Hinta

Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae