Naiset tekniikkaan – Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa, työvoimakoulutus

Ajankohta

01.04.2019 — 30.09.2019

Haku päättyy

04.03.2019

Pääkouluttaja

Lehtonen Jari
040 672 9130
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana osa valmistustyötehtävissä toimiminen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, alasta kiinnostuneille ja soveltuville naisille. Muutkin hakijat otetaan huomioon. Hakijalla ei tarvitse olla alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta. Valinnoissa huomioidaan erityisesti esim. Teknisen URAvalmennuksen tai muun vastaavan valmennuksen käyneet hakijat.

Sisältö

Tutkinnon osa valmistustyötehtävissä toimimisen suorittaja osaa:

  • käyttää valmistustöissä konepiirustuksia, käsityökaluja, konepajamittavälineitä ja eri materiaaleja
  • tehdä hionta-, leikkaus- ja katkaisutyöt
  • koneistaa yksinkertaisia kappaleita sorvaamalla, jyrsimällä ja poraamalla
  • tehdä mekaanisia levyliitoksia, lankahitsata ja polttoleikata käsin
  • NC-tekniikan perusteet ja käyttää yksinkertaisia NC-ohjelmia
  • noudattaa työelämän toimintatapoja ja valmistustyötehtävien työturvallisuusvaatimuksia

Lisäksi koulutukseen sisältyy työelämän lupakorttikoulutuksia.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta.

Haku

Koulutukseen haetaan sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi, koulutuksen numero on 681808. Haku päättyy 4.3.2019. Valintojen etenemistä voi seurata www.te-palvelut.fi -sivujen Oma asiointi verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen voit käydä tarkistamassa mahdollisen valintahaastattelun tarkemman ajan ja paikan palvelun kautta.

Hinta

Maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae