Kuljettajan ammattipätevyys, direktiivikoulutukset

Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on lisätä sekä liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta, että kuljettajien ammatillisia valmiuksia, terveyttä ja työssä jaksamista. Koulutusten laiminlyönti aiheuttaa rangaistusseuraamukset ajoneuvon kuljettajalle sekä ajoneuvon luovuttaneelle henkilölle.

Kohderyhmä

- Kaikki kuorma-autonkuljettajat: jo ammatissa toimivat ja heitä väliaikaisestikin sijaistavat henkilöt.
- Ei-kuljetusalan yritykset kukkakaupoista teollisuusyrityksiin. Koulutusvelvoite on voimassa, vaikka yritys ajaisi omia myytäviä tuotteitaan asiakkaille kuorma-autolla vain satunnaisesti. Henkilön tittelillä tai toimenkuvalla ei ole merkitystä.
- Yrittäjät tai työntekijät, jotka ajavat vaikka vain satunnaisesti yrityksen ajoneuvoja, joihin tarvitaan C1-, C-, D- tai D1-luokan ajokortti (esim. hakevat tukusta tavaraa).

Poikkeukset koulutusvelvoitteeseen ovat erittäin marginaaliset.

Sisältö

Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyys

Laki ja asetus linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyydestä tulivat voimaan 1.8.2007. Ammattitaidon ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi kuorma-autonkuljettajille on annettava jatkokoulutusta.

Ammattipätevyyden ylläpitäminen vaatii kuljettajalta viiden vuoden aikana 35 h jatkokoulutusta, joka voidaan suorittaa jaksoina. Mikäli henkilöllä on ammattipätevyys sekä linja-auto- että kuorma-autoluokkiin, hän voi ylläpitää ammattipätevyyden molempiin luokkiin suorittamalla kerran 35 tunnin jatkokoulutuksen viiden vuoden aikana.

Ammattipätevyyden voimassaolosta joko haetaan ammattipätevyyskortti tai pätevyydestä tehdään merkintä ajokorttiin.

TRAFI pitää myös rekisteriä kuljettajien käymistä jatkokoulutukseksi hyväksytyistä koulutuspäivistä. Koulutuskeskukseksi hyväksytty tekee ilmoituksen rekisteriin merkittävistä koulutuspäivistä ja antaa todistuksen koulutuspäivän käymisestä.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan. Peruutukset sähköpostilla anita.hogmander@turunakk.fi

Yrityskohtaiset tarjoukset

Mikäli yrityksessänne on useita pätevyyden tarvitsevia, teemme räätälöidyn tarjouksen.

Hinnat

Hinnat sisältävät alv. 24% sekä rekisteröitymismaksun 17 € (alv. 0%) sekä lounaan.

Lupakortit

Direktiivipäivän päätteeksi on mahdollista suorittaa lupakorttikoe (esim. työturvallisuuskortti tai tieturva 1 -kortti). Korteista peritään erillinen maksu.

Valitse itsellesi sopivin koulutusajankohta