Laatoituskoulutus

Ajankohta

02.09.2021 — 02.03.2022

Haku päättyy

09.08.2021

Vastuuopettaja

Hämäläinen Hennariikka

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Hae

Kuvaus

Koulutus antaa perusvalmiudet suoriutua erilaisista tasoite-, vesieristys- ja laatoitustöistä. Koulutuksen suorittanut henkilö pystyy toimimaan osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Tavoitteena on ensisijaisesti työllistyä rakennusalalle.

Kohderyhmä

Rakennus- tai pintakäsittelyalalla työskentelevät tai alasta kiinnostuneet ja siihen soveltuvat henkilöt. Koulutus ei vaadi alan aikaisempaa työkokemusta tai koulutusta, mutta se katsotaan eduksi. Koulutus sopii hyvin myös alan vaihtajille tai ammattitaitoaan kartuttaville. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan perusasiat tasoite-, vesieriste- ja laatoitustöistä, sisältäen sekä teoriaopetusta, että paljon käytännön harjoittelua. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa yksi valinnainen tutkinnon osa Rakennusalan perustutkinnosta tai Talonrakennusalan ammattitutkinnosta:

  • Laatoitus 15 osp:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6945380/reformi/tutkinnonosat/6944429

  • Märkätilojen vedeneristykset 40 osp:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855070/reformi/tutkinnonosat/3855427

Koulutukseen sisältyy myös työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

HUOM! Koulutuksen aikana ei suoriteta vedeneristyssertifikaattia.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 9.8.21. Koulutukseen hakijat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista.

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hae