Skip to main content

Lähihoitaja tai hoiva-avustaja

Ajankohta

06.02.2023 —

Haku päättyy

02.01.2023

Vastuuopettaja

Heikkilä Maarit
040 619 8105
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Valmistut joko lähihoitajaksi tai saat kelpoisuuden toimia hoiva-avustajana. Valinta hoiva-avustajan tai lähihoitajan suhteen tehdään opintojen aikana.

Lähihoitajakoulutuksen osaamisalana on sairaanhoito ja huolenpito. Kyseisen osaamisalan suorittaneena lähihoitajana osaat ohjata ja hoitaa potilaita terveyspalveluissa. Osaat myös edistää asiakkaan terveyttä ja toimintakykyä sekä toimia sairaanhoitotyössä esimerkiksi terveysasemilla, kotihoidossa, palvelukeskuksissa ja sairaaloissa. Tarvitset työssäsi hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä lähihoitajana olet osa työryhmää. Tämän osaamisalueen suorittaneilla on alueellamme hyvät työllistymismahdollisuudet.

Hoiva-avustajakoulutuksen tavoitteena on saavuttaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Tavoitteena on työllistyä koulutusta vastaaviin avustaviin tehtäviin sosiaali- ja terveysalalle.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhanalaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijalla tulee olla riittävä kielitaito ja hänen tulee olla motivoitunut ja soveltuva työskentelemään alalla. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö, ks. linkki Sisältö-kohdassa.

Sisältö

Koulutuksesi aikana sinun on mahdollista suorittaa joko hoiva-avustajan tai lähihoitajan opinnot (ks. tarkemmat sisällöt alla).

Hoiva-avustaja (60 osp, kesto noin 1 vuosi):

Suoritetaan kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (ei koko tutkintoa):

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Lähihoitaja, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp, kesto noin 2 vuotta):

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp
  • Kotihoidossa toimiminen, 40 osp
  • Sairaanhoitotyössä toimiminen, 35 osp
  • Ammatillinen valinnainen, 15 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö).

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Klikkaa Hae-painiketta alta. Valinta koulutukseen tehdään hakemuksen perusteella ja osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaisen haastatteluun.

Hinta

Opiskelijalle maksuton työvoimakoulutus.

Hae

Close Menu