Skip to main content

Lähihoitaja tai hoiva-avustaja

Ajankohta

21.08.2023 —

Haku päättyy

24.05.2023

Vastuuopettaja

Hyvätti Anne
040 121 6846
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Tästä koulutuksesta valmistut joko lähihoitajaksi tai saat kelpoisuuden toimia hoiva-avustajana. Koulutusvalinta (lähihoitaja vai hoiva-avustaja) tehdään opintojen aikana. Lähihoitajakoulutuksen osaamisalana on joko sairaanhoidon ja huolenpidon tai ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala.

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan suorittaneena lähihoitajana osaat ohjata ja hoitaa potilaita terveyspalveluissa. Osaat edistää asiakkaan terveyttä ja toimintakykyä sekä toimia sairaanhoitotyössä esimerkiksi terveysasemilla, kotihoidossa, palvelukeskuksissa ja sairaaloissa.

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan suorittaneena osaat tukea ja auttaa ikääntyneitä päivittäisissä toiminnoissa sekä edistää heidän toimintakykyään ja osallisuuttaan. Osaamisalan suorittanut työskentelee usein kotihoidossa, palvelutalossa tai kuntoutuskeskuksessa

Molemmissa osaamisaloissa tarvitset työssäsi hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä lähihoitajana olet osa työryhmää. Näillä osaamisaloilla työllistymismahdollisuudet alueellamme ovat hyvät.

Hoiva-avustajakoulutuksen tavoitteena on saavuttaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhanalaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijalla tulee olla riittävä kielitaito ja hänen tulee olla motivoitunut ja soveltuva työskentelemään alalla. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö, ks. linkki Sisältö-kohdassa.

Sisältö

Koulutuksesi aikana sinun on mahdollista tehdä joko lähihoitajan tai hoiva-avustajan opinnot (ks. tarkemmat sisällöt alla).

Hoiva-avustaja (60 osp):

suoritetaan kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (ei koko tutkintoa):

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Lähihoitaja, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp):

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp
  • Kotihoidossa toimiminen, 40 osp
  • Sairaanhoitotyössä toimiminen tai Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp
  • Ammatillinen valinnainen, 15 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö).

Lue opiskelijatarinoita blogistamme:
Alanvaihto tuo vireyttä elämään
Sote-opiskelijat työllistyvät nopeasti

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Klikkaa Hae-painiketta alta. Valinta koulutukseen tehdään hakemuksen perusteella ja osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaisen haastatteluun.

Hinta

Opiskelijalle maksuton työvoimakoulutus.

Hae

Close Menu