Pintakäsittelyalan ammattitutkinto

Pääkouluttaja

Alander Maija
0400 408 801
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Tutkinnon suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti ja joutuisasti, laadukkaasti ja taloudellisesti sekä järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti. Hän osaa valita työhön oikeat työvälineet ja materiaalit sekä tehdä maalaustöitä edeltävät valmistelut ja suojaukset. Hän osaa toimia rakennustyömailla työturvallisuusmääräysten ja työsopimuskäytäntöjen mukaisesti ja työskennellä työtasoilta ja käyttää henkilönostinta.

Tutkinnon suorittanut osaa sekä korjaus- että uudismaalaukset halliten työkokonaisuuden aloittamisesta valmiin työn luovutukseen. Hän osaa tehdä osaamisalojen valinnaisten tutkinnon osien vaatimusten mukaisesti tapetoinnit, lattiatyöt, laatoitukset, rappaukset, maalaukset tai pinnoitukset.

Rakennusmaalaus osaamisalan suorittaja osaa itsenäisesti tehdä huonetilojen sisäpuoliset maalaustyöt rakennuspiirustusten ja työselostusten perusteella.

Tasoitetyöt osaamisalan suorittaja osaa tehdä rakennusten sisäpuolisia tasoitetöitä ja roiskekattoruiskutuksia. Hän osaa tehdä rakennuslevyjen saumaukset ja kuivien tilojen tasoitukset käsin ja koneellisesti.

Julkisivumaalaus osaamisalan suorittaja osaa tehdä julkisivujen huolto- ja uusintakäsittelytöitä rakennuspiirustusten ja työselostusten perusteella. Hän osaa maalata kiviainespintaisia julkisivuja sekä tehdä julkisivuun kuuluvien puu- ja metallipintojen pintakäsittelyt.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä maalareina ja pintakäsittelijöinä uudisrakennuksilla ja korjausrakennustyömailla erikoistuneina valitsemiensa tutkinnon osien mukaisesti.

Kohderyhmä

Maalaus-/pintakäsittelyalan koulutuksen tai työkokemuksen hankkineille henkilöille.

Sisältö

Koulutuksen sisältö voi vaihdella näyttötutkinnon suorittajan suunnitelman mukaan. Koulutus koostuu maalarin työhön liittyvistä tutkintokokonaisuuksista.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, rakennusmaalari, 150 osp

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Ensimaalaus 30 osp
  • Huoltomaalaus 60 osp

Valinnaiset osat, joista valitaan 2 osaa:

  • Seinäpintojen päällystys 30 osp, Ruiskumaalaus 30 osp, Kuviointimaalaus 30 osp, Märkätilojen laatoitus 30 osp, Märkätilojen tasoitetyöt 30 osp, Puurakenteiden ulkomaalaus 30 osp, Perinnemaalaus 30 osp, Kalustemaalaus 30 osp ja Nestemäisinä levitettävien vedeneristeiden asennus 30 osp.

 

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Hinta

Koulutus on maksutonta. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae