Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturikuljetuksen osaamisala, Porvoo

Ajankohta

20.05.2019 — 08.10.2019

Haku päättyy

29.04.2019

Pääkouluttaja

Ollanketo Jari
044 240 2336
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Åberg Jaana
044 244 1641
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa VNA 403/2008 mukainen ajoneuvonosturin kuljettajan pätevyys ja työllistyä ajoneuvonosturin kuljettajaksi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu konealan työkokemusta omaaville tai sellaisiin työtehtäviin haluaville. Opiskelijoilta vaaditaan C-ajokorttia ja hyvää stereonäkökykyä.

Sisältö

  • Ensiapu 1, työturvakortti, tulityökortti
  • Nostoalan lainsäädäntö ja työturvallisuus
  • Ajoneuvonosturi tieliikenteessä
  • Nostoapuvälineet ja viestintä
  • Nosturin työkuntoon laittaminen/petaaminen
  • Tavanomaisimmat ajoneuvonosturilla tehtävät nostotyöt

Koulutuksen lopuksi suoritetaan Maarakennusalan ammattitutkinnosta Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen –osio, 40 osp. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa ammattitutkinnon muut osiot; Nosturin rakenne, huolto ja korjaus, Nostosuunnitelman todentaminen ja Valinnaisen nosturin käyttö.

Kiinnostuksen mukaan on mahdollista suorittaa myös valinnaisia tutkinnon osia: Kuormausnosturin käyttö asennustyössä, Kurottajan käyttö nostotöissä ja Ajoneuvoalustaiset henkilönostimet.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

E.Helaakoski, Nybyntie 47, 06850 Kulloo. Työharjoittelu Porvoossa ja pääkaupunkiseudulla.

Haku

Esivalinta koulutukseen tehdään hakemusten ja toimitettujen liitteiden perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Kirjaa hakemukseesi työkokemuksesi raskaalla kalustolla tai koneella. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsut valintatilaisuuteen lähetetään postitse. HUOM! Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Hinta

Maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti, 10-20 €/kortti).

Hae