Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus, Seinäjoki

Ajankohta

15.02.2021 — 08.07.2021

Haku päättyy

11.01.2021

Vastuuopettaja

Etelätalo Juha
040 485 7620
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jaakonmäki Katariina
040 583 4005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on että opiskelija suorittaa VNA 403/2008 mukaisen ajoneuvonosturinkuljettajan pätevyyden ja työllistyy ajoneuvonosturin kuljettajaksi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston yli 20-vuotiaille konealan työkokemusta omaaville tai sellaisiin työtehtäviin haluaville.
Opiskelijoilta vaaditaan C-ajokorttia, hyvää stereonäkökykyä ja tilan hahmottamiskykyä. Lisäksi liikkeiden ja etäisyyksien arviointi on työssä tärkeää. Raskaiden taakkojen nostaminen on vastuullista työtä, joka vaatii hyvää keskittymiskykyä, varovaisuutta ja hyvää huomiokykyä. Työ edellyttää hyvää suomen kielen taitoa (ei pakko olla äidinkieli). Kokemus raskaasta kalustosta ja konealan työkokemus katsotaan eduksi.

Sisältö

Opiskelija suorittaa VNA 403/2008 mukaisen ajoneuvonosturinkuljettajan pätevyyden.

  • Hätäansiapu, Työturva ja Tieturva
  • Nostoalan lainsäädäntö ja työturvallisuus
  • Ajoneuvonosturi tieliikenteessä
  • Nostoapuvälineet ja viestintä
  • Nosturin työkuntoon laittaminen/petaaminen
  • Tavanomaisimmat ajoneuvonosturilla tehtävät nostotyöt

Koulutuksen lopuksi suoritetaan Maarakennusalan ammattitutkinnosta Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -osio, 40 osp.
Mahdollisuus suorittaa vielä ammattitutkinnon muut osiot: Nosturin rakenne, Huolto ja korjaus, Nostosuunnitelman todentaminen ja Valinnaisen nosturin käyttö.

Kiinnostuksen mukaan on mahdollista suorittaa myös valinnaisia tutkinnon osia: Kuormausnosturin käyttö asennustyössä, Kurottajan käyttö nostotöissä ja Ajoneuvoalustaiset henkilönostimet. Koulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että työssäoppimisjaksosta. Lähiopetus kestää n. 30 päivää.

Siirry ePerusteisiin lukemaan lisää tutkinnon sisällöstä

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Nostopalvelu Uitto Oy:n tiloissa, Nosturintie 5, 60550 Seinäjoki

Haku

www.te-palvelut.fi, koulutusnumero 695140.

Hae