Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus, yhteistyössä Nostokonepalvelun kanssa

Ajankohta

Haku päättyy

Pääkouluttaja

Ollanketo Jari
044 240 2336
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jaakonmäki Katariina
040 583 4005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Opiskelija saa perusvalmiudet työskennellä ajoneuvonosturinkuljettajana Nostokonepalvelu Oy:ssä. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä vakinaiseen työsuhteeseen yritykseen.

Kohderyhmä

Asiakaspalveluhenkiset, kehittymishaluiset ja motivoituneet henkilöt. Olet vastuuntuntoinen, rauhallinen ja hyvät vuorovaikutustaidot omaava tiimipelaaja. Vaatimuksena vähintään C-ajokortti, hyvä stereonäky sekä hyvä suomen kielen taito (ei pakko olla äidinkieli). Kokemus raskaasta kalustosta katsotaan eduksi.

Sisältö

Opiskelija suorittaa VNA 403/2008 mukaisen ajoneuvonosturinkuljettajan pätevyyden.

  • Ensiapu, Työturva ja Tieturva
  • Nostoalan lainsäädäntö ja työturvallisuus
  • Ajoneuvonosturi tieliikenteessä
  • Nostoapuvälineet ja viestintä
  • Nosturin työkuntoon laittaminen/petaaminen
  • Tavanomaisimmat ajoneuvonosturilla tehtävät nostotyöt

Koulutuksen lopuksi suoritetaan Maarakennusalan ammattitutkinnosta Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -osio, 40 osp.
Mahdollisuus suorittaa vielä ammattitutkinnon muut osiot: Nosturin rakenne, Huolto ja korjaus, Nostosuunnitelman todentaminen ja Valinnaisen nosturin käyttö.

Kiinnostuksen mukaan on mahdollista suorittaa myös valinnaisia tutkinnon osia: Kuormausnosturin käyttö asennustyössä, Kurottajan käyttö nostotöissä ja Ajoneuvoalustaiset henkilönostimet. Koulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että työssäoppimisjaksosta. Lähiopetus kestää n. 30 päivää.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Koulutus pidetään Nostokonepalvelu Oy:n jossakin toimipisteessä (Turku, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Varkaus, Oulu, Espoo, Kokkola, Pori tai Rauma).

Haku

Haku osoitteessa https://www.turunakk.fi/koulutukset/

Hinta

400 €

Lisätietoja

Matti Keskinen p. 040 486 5011 tai matti.keskinen@nosturikoulutus.fi

Hae