Maarakennusalan ammattitutkinto, Kuormausnosturin käyttö asennustöissä

Ajankohta

02.09.2019 — 11.10.2019

Haku päättyy

30.08.2019

Pääkouluttaja

Keskinen Matti

etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen opiskelija saa VNA 403/2008 mukaisen luvan työskennellä kuormausnosturilla.

Kohderyhmä

Hakijalta toivotaan C-luokan ajokorttia, mielellään kuorma-autonkuljettajan työkokemusta. Lisäksi hakijalla tulee olla normaali terveys ja stereonäkö sekä riittävä suomen kielen taito.

Sisältö

Koulutuksen kokonaiskesto on 30 päivää. Koulutuksen pituus määräytyy henkilön osaamistason mukaan. Koulutus sisältää tietopuolista lähiopetusta, tutkintotilaisuuden, ensiapukoulutusta ja työssäoppimista alan työtehtävissä yrityksissä. Koulutuksessa suoritetaan Maanrakennuksen ammattitutkinnon osatutkinto: Kuormausnosturin käyttö asennustyössä.

Koulutus toteutetaan yhdessä Kurko-Koponen Oy:n kanssa.

Lähiopetusjakso kestää 10 päivää. Työssäoppimisen kesto on 20 päivää. Lähiopetus pidetään Kurko-Koponen Oy:n tiloissa os. Hakamäenkuja 1-9, 01510 Vantaa.  Osa opiskelijoista on työssäoppimassa Kurko-Koposen Tampereen toimipistesssä os. Joentaustankatu 19, 33330 Tampere ja osa Vantaan toimpisteessä os. Hakamäenkuja 1-9, 01510 Vantaa. Työssäoppimisjaksolla suoritetaan hätäensiapukoulutus.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 • Lainsäädäntö
 • Nosturityypit, nosturin rakenne ja huolto
 • Nostoapuvälineet
 • Työturvallisuus nostoissa
 • Teoria 5 päivää
 • Koneharjoittelua 5 päivää
  – Koneen petaaminen
  – Nostot, kaukosäätimen käyttö
  – Taakan kiinnitys

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Lähiopetus pidetään Kurko-Koponen Oy:n tiloissa osoitteessa Hakamäenkuja 1-9, 01510 Vantaa.

Hinta

400 €

Hae