Metallialalta ammatti

Ajankohta

25.02.2019 — 23.08.2019

Haku päättyy

28.01.2019

Pääkouluttaja

Lehtonen Jari
040 672 9130
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutus antaa opiskelijalle tietoa kone- ja metalliteollisuuden työtehtävistä, kehittää käytännön osaamista tuotannon eri työtehtävissä sekä parantaa mahdollisuuksia alan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei tarvitse olla.

Sisältö

Valmistusteknisten taitojen kehittäminen kone- ja metalliteollisuuden tuotannon eri osa-alueilla sekä metallialan työturvallisuus.

  • käyttää valmistustöissä konepiirustuksia, käsityökaluja, konepajamittavälineitä ja eri materiaaleja
  • tehdä hionta-, leikkaus- ja katkaisutyöt
  • koneistaa yksinkertaisia kappaleita sorvaamalla, jyrsimällä ja poraamalla
  • tehdä mekaanisia levyliitoksia, lankahitsata ja polttoleikata käsin
  • NC-tekniikan perusteet ja käyttää yksinkertaisia NC-ohjelmia
  • noudattaa työelämän toimintatapoja ja valmistustyötehtävien työturvallisuusvaatimuksia.

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa valmistustyötehtävissä toimiminen. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Haku päättyy 28.1.2019. Koulutusnumero on 681807.

Hinta

Maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae