Kuvaus
Koulutus alkaa neljän viikon tutustumisjaksolla, jonka jälkeen kesto ja sisältö määritellään yhdessä opiskelijan ja pääopettajan toimesta. Keston ja sisällön määrityksessä huomioidaan jokaisen henkilökohtainen osaamistaso sekä tavoitteet.
Koulutuksen ensisijaisina tavoitteina on antaa perusvalmiudet metallialan vaihteleviin työtehtäviin ja työllistyä metallialalle. Koulutuksen läpi käynyt henkilö suoriutuu metallialan yleisistä tehtävistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmän jäsenenä, muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa.
Neljän viikon tutustumisjakson jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osien tai koko tutkinnon suorittamiseksi
Kohderyhmä
Kohderyhmä ovat työttömät tai työttömyysuhanalaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja jotka ovat kiinnostuneita ja soveltuvia metallialalle. Alan aiempaa työkokemusta tai koulutusta ei tarvita. Valinnoissa huomioidaan erityisesti esim. Teknisen URAvalmennuksen tai muun vastaavan valmennuksen käyneet hakijat.
Sisältö
Koulutus alkaa neljän viikon tutustumisjaksolla, jonka jälkeen kesto ja sisältö määritellään yhdessä opiskelijan ja pääopettajan toimesta. Keston ja sisällön määrityksessä huomioidaan jokaisen henkilökohtainen osaamistaso sekä tavoitteet.
Sisältö perustuu kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osaamisvaatimuksiin. Koulutuksessa voi suuntautua levyseppähitsaajaksi, koneistajaksi tai koneautomaatioasentajaksi. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt.
Neljän viikon tutustumisjakson jälkeen on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia tai koko tutkinto.
Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa, alueilla sekä omilla ja yhteistyökumppaneiden työmailla. Koulutukseen kuuluu myös ohjattua etä- ja verkko-opiskelua.
Toteutus
Työvoimakoulutus
Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.
Paikka
Artukaistentie 13, 20240 Turku