Muuraustyöt

Ajankohta

01.12.2021 — 01.08.2022

Haku päättyy

03.11.2021

Vastuuopettaja

Iivonen Tero

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Hae

Kuvaus

Koulutuksen ensisijaisena tavoitteena on työllistyä rakennusalalle muuraustyön tehtäviin. Koulutus antaa perusvalmiudet suoriutua rakennusalan muuraustöistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on Rakennusalan perustutkinnon ja/tai Talonrakennusalan ammattitutkinnon tutkinnon osan tai osien suorittaminen ja työllistyminen rakennusalalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, rakennusalalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja jo aiemmin suoritettu rakennusalan koulutus ja/tai alan työkokemusta.

Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu tutkinnon suorittajan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan esim. seuraavista kokonaisuuksista:

  • Muurarin työhön liittyvät mittaustyöt
  • Sisäseinämuuraus
  • Julkisivumuuraus
  • Harkkomuuraus
  • Pienimuotoiset rappaus- ja tasoitetyöt
  • Laatoitustyöt
  • Märkätilan vedeneristystyöt
  • Telinetyöt ja nostintyöskentely

Näiden lisäksi koulutukseen sisältyy työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Katso video muurauskoulutuksesta

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

www.te-palvelut.fi tai HAE-painikkeesta, koulutusnumero 699109. Haku päättyy 3.11.21. Kirjoita hakemuksesi huolellisesti, sen perusteella sinut valitaan haastatteluun! Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka) hakuajan päättymisen jälkeen.

Hae