Pätevöidy sähköön, sähköalan ammatillinen koulutus

Ajankohta

21.09.2020 — 28.04.2021

Haku päättyy

20.08.2020

Vastuuopettaja

Hotanen Tero
0400 710 159
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät lisävalmiudet sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville, jotta he voivat työllistyä erilaisiin sähköalan työtehtäviin ja työkokemuksen karttuessa harkita yrittäjyyttä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat opiskelleet sähköalaa ja/tai työskennelleet alalla ja joilta puuttuu 40 opintoviikon laajuiset sähkövoima-alan opinnot esim. elektroniikan- tai automaatioasentajan ammattitutkinto.Tämä koulutus em. kohderyhmälle sekä sähköturvallisuustutkinto mahdollistavat yhdessä laaja-alaisen sähköalan työkokemuksen kanssa edellytykset saada sähköalan urakointioikeudet.

Sisältö

  • Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla
  • Teoreettinen sähkötekniikka ja sähkömittaustekniikka
  • Sähkön siirto- ja jakeluverkot
  • Sähköturvallisuussäädökset ja- standardit
  • Sähkötyöturvallisuus
  • Rakennuksien sähköverkot ja niiden sähkötyöt
  • Sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset
  • Sähköturvallisuustutkintoon valmistava + tutkinto ST2

Koulutus toteutetaan pääosin teoria opintoina. Koulutukseen sisältyy syysloma, joululoma ja hiihtoloma.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Haku päättyy 20.8.2020

Hinta

Koulutuksen hinta 350€ (sis.ST -tutkintoon valmistavan koulutuksen). ST tutkinnon hinta 250€, ei sisälly koulutuksen hintaan.
Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae