Pätevöidy sähköön, sähköalan ammatillinen koulutus

Ajankohta

27.09.2021 — 29.04.2022

Haku päättyy

23.09.2021

Vastuuopettaja

Pennanen Janne
040 714 1895
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Antaa riittävät lisävalmiudet henkilöille, joilla on jo sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta, jotta he voivat työllistyä erilaisiin sähköalan työtehtäviin ja työkokemuksen karttuessa harkita myös yrittäjyyttä.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka ovat opiskelleet sähköalaa ja/tai työskennelleet alalla ja joilta puuttuu sähkölain vaatimat, 40 opintoviikon laajuiset sähkövoima-alan opinnot, esim. elektroniikan- tai automaatioasentajan ammattitutkinto. Tämä koulutus yhdessä sähköturvallisuustutkinnon sekä laaja-alaisen sähköalan työkokemuksen kanssa mahdollistavat edellytykset saada sähköalan ns. urakointioikeudet (sähköpätevyydet).

Sisältö

1) teoreettinen sähkötekniikka ja sähkömittaustekniikka

2) sähköturvallisuussäädökset ja -standardit

3) sähkötyöturvallisuus

4) rakennuksien sähköverkot ja niiden sähkökäytöt

5) sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset

6) pienjännitteiset sähkön jakeluverkot

7) sähköturvallisuustutkintoon valmistava + tutkinto ST2

Lisäksi voit suorittaa samalla sähköasentajan ammattitukinnon osan : Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla

Koulutus toteutetaan pääosin teoriaopintoina. Koulutukseen sisältyy syysloma, joululoma ja hiihtoloma.

Sähköturvallisuustutkinnon materiaali ei sisälly koulutukseen. Materiaali on määritelty sähköturvallisuusviranomaisen eli Tukesin verkkosivuilla https://tukes.fi/asiointi/ilmoittaudu-tutkintoon-tai-tenttiin/sahkoturvallisuustutkinnot  Materiaali on omakustanteinen.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Haku päättyy 23.9.2021

Hinta

150 € (sis.ST-tutkintoon valmistavan koulutuksen, hintaan ei sisälly materiaali eikä tutkinto 250€).

Hae