Skip to main content

Pätevöidy sähköön, sähköalan ammatillinen koulutus

Ajankohta

27.09.2022 — 28.04.2023

Haku päättyy

13.09.2022

Vastuuopettaja

Pennanen Janne
040 714 1895
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutus antaa riittävät lisävalmiudet henkilöille, joilla on jo sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta, jotta he voivat työllistyä erilaisiin sähköalan työtehtäviin ja työkokemuksen karttuessa harkita myös yrittäjyyttä.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka ovat opiskelleet sähköalaa ja/tai työskennelleet alalla ja joilta puuttuu sähkölain vaatimat, 40 opintoviikon laajuiset sähkövoima-alan opinnot, esim. elektroniikan- tai automaatioasentajan ammattitutkinto. Tämä koulutus yhdessä sähköturvallisuustutkinnon sekä laaja-alaisen sähköalan työkokemuksen kanssa mahdollistavat edellytykset saada sähköalan ns. urakointioikeudet (sähköpätevyydet).

Sisältö

  • Teoreettinen sähkötekniikka ja sähkömittaustekniikka
  • Pienjännitteiset sähkön jakeluverkot
  • Sähköturvallisuussäädökset ja- standardit
  • Sähkötyöturvallisuus
  • Rakennuksien sähköverkot ja niiden sähkötyöt
  • Sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset

Lisäksi voit suorittaa sähköasentajan ammattitukinnon osan : Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla

ST -tutkintopaketti on omakustanteinen. Materiaalista lisää https://tukes.fi/asiointi/ilmoittaudu-tutkintoon-tai-tenttiin/sahkoturvallisuustutkinnot

Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (päivä/ilta), joka sisältää sekä lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Koulutus toteutetaan pääosin teoriaopintoina. Koulutukseen sisältyy syys, – joulu ja hiihtoloma.Lähiopetus järjestetään Artukaisten toimipisteessä, Artukaistentie 13, Turku.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Haku päättyy 13.9.2022

Hinta

Koulutuksen omavastuuhinta 150 € (sis.alv24% ja ST-tutkintoon valmistavan koulutuksen). ST tutkinto 250€, ei sisälly koulutuksen hintaan.

Hae

Close Menu