Pätevöidy sähköön, sähköalan ammatillinen koulutus

Ajankohta

21.09.2020 — 28.04.2021

Haku päättyy

20.08.2020

Vastuuopettaja

Hotanen Tero
0400 710 159
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät lisävalmiudet sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville, jotta he voivat työllistyä erilaisiin sähköalan työtehtäviin ja työkokemuksen karttuessa harkita yrittäjyyttä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat opiskelleet sähköalaa ja/tai työskennelleet alalla ja joilta puuttuu 40 opintoviikon laajuiset sähkövoima-alan opinnot esim. elektroniikan- tai automaatioasentajan ammattitutkinto. Tämä koulutus em. kohderyhmälle sekä sähköturvallisuustutkinto mahdollistavat yhdessä laaja-alaisen sähköalan työkokemuksen kanssa edellytykset saada sähköalan urakointioikeudet. Valituilla henkilöillä tulee olla TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

  • Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla
  • Teoreettinen sähkötekniikka ja sähkömittaustekniikka
  • Sähkön siirto- ja jakeluverkot
  • Sähköturvallisuussäädökset ja- standardit
  • Sähkötyöturvallisuus
  • Rakennuksien sähköverkot ja niiden sähkötyöt
  • Sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset
  • Sähköturvallisuustutkintoon valmistava + tutkinto ST2

Koulutus toteutetaan pääosin teoria opintoina. Koulutukseen sisältyy syysloma, joululoma ja hiihtoloma.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae