Rakennusalan koulutus

Hae koulutukseen

Opettaja seuraamassa opiskelijan muuraustyötä

Kuvaus

Oletko pohtinut hakeutumista rakennusalalle? Rakennusalan koulutus on hyvä väylä tutustua alaan ja varmistua alan sopivuudesta itsellesi! Halutessasi voit jatkaa opintoja rakennusalan perustutkinnossa tämän koulutuksen jälkeen. Tavoitteena työllistyä rakennusalalle.

Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja haluat hakea opiskelemaan rakennusalan perustutkintoa työvoimakoulutuksena, hae tähän koulutukseen.

Koulutukseen on JATKUVA HAKU. Seuraavat aloitukset:

  • 2.9.2024 (hae 9.8. mennessä)
  • 2.12.2024 (hae 8.11. mennessä)

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Rakennusalan koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan rakennusalalle tai haluavat varmistaa alan soveltuvuuden itselleen. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille, mutta myös ammattitaitoaan täydentäville.

Rakennusala edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Soveltuvuuden esteenä voi olla esimerkiksi pölyallergia tai tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Ammatti edellyttää myös asiakaspalvelutaitoja, hyvää palveluasennetta sekä riittävää suomen kielen taitoa.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, myös lomautetuille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa opettaja laatii sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö. Koulutus alkaa neljän (4) viikon aloitusjaksolla, jonka jälkeen tehdään uusi suunnitelma mikäli päätät jatkaa opiskelua.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Turun AKK:ssa. Koulutus sisältää lähiopetusta, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Kesto

Koulutus kestää neljä (4) viikkoa, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua. Rakennusalan perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 18-24 kuukautta. Työvoimakoulutuksena on mahdollista opiskella enintään 15 kuukautta, jonka jälkeen koulutuksen voi suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä työpaikka).

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

  • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

    15.4.2024 Opiskelijatarinat

    Naiset vaihtoivat metallialalle

    Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

  • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

    9.4.2024 Opiskelijatarinat

    Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

    Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

  • Koulunkäynninohjaaja Priya

    13.3.2024 Ajankohtaista

    Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

    Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun