Rakennusalan perustutkinto

Ajankohta

15.03.2021 — 16.09.2022

Haku päättyy

18.02.2021

Vastuuopettaja

Iivonen Tero
040 724 0316
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutus valmistaa rakennusalan perustutkintoon (talonrakennuksen osaamisala). Tutkinto antaa laaja-alaiset perusvalmiudet rakennusalan vaihteleviin työtehtäviin. Koulutuksen suorittanut selviytyy rakennustyömaan yleisistä tehtävistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on tutkinnon suorittaminen ja työllistyä rakennusalalle.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.
Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä ja keskimääräisesti koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhan alaiset, rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Aikaisemmat rakennusalalle ohjaavat koulutukset, suoritetut rakennusalan opinnot ja/tai alan työkokemus katsotaan eduksi.

Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Sisältö

Rakennusalan perustutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja viidestä valinnaisesta osasta sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Pakolliset osat:

  • Perustustyöt
  • Runkovaiheen työt

Valinnaiset osat

  • Sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, muottityöt, korjausrakentaminen, telinerakentaminen, ikkunatyöt.

Yhteiset tutkinnon osat

  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen

Rakennusalan perustutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6945380/reformi/tiedot

Katso video rakennusalasta: https://youtu.be/pa-M9gzPKyc

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 18.2.2021 osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero on 695906. Täytä hakemus huolellisesti, sen perusteella sinut valitaan haastatteluun! Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä hakuajan umpeutumisen jälkeen.

Hinta

Koulutus on työvoimapoliittista ja opiskelijalle maksutonta.

Hae