Skip to main content

Rakennusalan perustutkinto

Ajankohta

08.05.2023 — 02.05.2025

Haku päättyy

10.04.2023

Vastuuopettaja

Puhakka Tony
040 707 7911
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Rakennusalan perustutkinto (talonrakennuksen osaamisala) antaa laaja-alaiset perusvalmiudet rakennusalan vaihteleviin työtehtäviin. Koulutuksen suoritettuasi pystyt toimimaan rakennustyömaalla osittain itsenäisesti sekä työryhmässä ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen rakennusalalle.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Henkilökohtaistamiseen perustuvassa koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista eli aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan suunnitelmassa.
Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä ja keskimääräisesti koulutus kestää noin 18 kk. Maksimi koulutusaika 24 kk.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Kohderyhmä

Rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilö, joilla ei ole aiempaa alan koulutusta tai on vähän rakennusalan työkokemusta. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajille. Aikaisemmat rakennusalalle ohjaavat koulutukset, suoritetut rakennusalan opinnot ja/tai alan työkokemus katsotaan eduksi.

Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Sisältö

Rakennusalan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, valinnaisista osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Pakolliset osat 70 osp:

  • Rakennustyömaalla toimiminen
  • Perustusvaiheen työt
  • Runkovaiheen työt

Valinnaiset osat 75 osp:

  • Sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhoustyöt, kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, muottityöt, korjausrakentaminen, purkutyöt, telinerakentaminen sekä ovi- ja ikkunatyöt.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp:

  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen

Rakennusalan perustutkinnon perusteissa on kerrottu tutkinnon osittain mm. kyseisen osan laajuus, osaamisvaatimukset, arviointikriteerit sekä ammattitaidon osoittamistapa. Voit tutustua tutkinnon perusteisiin alla olevan linkin kautta.

Rakennusalan perustutkinnon perusteet

Katso video: Emma laajentaa osaamistaan rakennusalan perustutkinnolla

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Viimeinen hakupäivä 10.4. Hakijat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista. Aikuiskoulutustukea ja opintovapaata työnantajalta hakevia, pyydämme ottamaan yhteyttä opettaja Tony Puhakkaan ja sopimaan haastattelu hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua.

Hinta

Maksuton. Koulutukseen kuuluu ilmainen lounas (ei 9 € kulukorvauksen saajille).

Hae

Close Menu