Rakennusalan perustutkinto

Ajankohta

05.11.2019 — 30.04.2021

Haku päättyy

16.10.2019

Pääkouluttaja

Iivonen Tero
040 724 0316
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutus valmentaa rakennusalan perustutkintoon (talonrakennuksen osaamisala). Tutkinto antaa laaja-alaiset perusvalmiudet rakennusalan vaihteleviin työtehtäviin. Koulutuksen suorittanut selviytyy rakennustyömaan yleisistä tehtävistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on tutkinnon suorittaminen ja työllistyä rakennusalalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu, työttömille tai työttömyysuhan alaisille, rakennusalalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus sopii myös alanvaihtajille.

Sisältö

Koulutuksen sisältö voi vaihdella tutkinnon suorittajan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tutkinto muodostuu pakollisista osista ja neljästä valinnaisesta osasta.

Pakolliset osat:

  • Perustustyöt
  • Runkovaiheen työt

Valinnaiset osat

  • Sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus raudoitus ja betonointi, muottityöt, korjausrakentaminen, telinerakentaminen, ikkunatyöt

Yhteiset tutkinnon osat

  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen

Näiden lisäksi koulutukseen sisältyy mm. työssäoppimisjakso, yleisiä työelämä- ja opiskeluvalmiuksia parantavia osioita sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 16.10.19 osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero on 685376. Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä.

Hinta

Koulutus on työvoimapoliittista ja opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen aikana suoritettavat työelämän lupakortit ovat maksullisia, 10-20 €/kortti.

Hae