Rakennusalan perustutkinto, Talonrakennus/Kivirakennus/Maanrakennus

Ajankohta

05.11.2019 — 30.04.2021

Haku päättyy

16.10.2019

Pääkouluttaja

Linkoala Petri
0400 780 201
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Perustutkintokoulutus valmentaa rakennusalan monipuolisiin työtehtäviin ja antaa myös valmiudet yrittäjänä toimimiseen. Koulutuksen tavoitteena on tutkinnon suorittaminen ja työllistyminen rakennusalan mahdollisiin eri tehtäviin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, rakennusalalle soveltuville ja alasta kiinnostuneille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus sopii alanvaihtajille.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu tutkinnon suorittajan henkilökohtaisen suunnitelman ja suuntautumisvaihtoehdon mukaan.

Tutkinto muodostuu pakollisista osista (2kpl) ja valinnaisista osista (4kpl).

Pakolliset osat: (2kpl)

 • Perustustyöt
 • Runkovaiheen työt (suuntautumisvaihtoehto)
 • Kivituotteet ja asennus (suuntautumisvaihtoehto)
 • Maanrakennustyöt (suuntautumisvaihtoehto)

Valinnaiset osat: (4kpl) (suuntautumisvaihtoehtojen mukaan valittavissa)

  • Muottityöt, raudoitus- ja betonointi, ulkoverhous- ja kattotyöt ja sisävalmistusvaiheentyöt.
  • Tasokiviasennus, kovakiven tuotantotekniikka, luonnonkiven muotoon työstö ja muistomerkkituotteiden valmistus.
  • Ympäristökiviasennus, pihanrakentaminen, paaluperustusten rakentaminen ja vesirakentaminen
 • Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjaksot, yleisiä työelämä- ja opiskeluvalmiuksia parantavia osioita sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia: työturvallisuus, tieturva 1, tulityö, ensiapu 1, trukki, henkilönostin, telinetyö, terveydensuojelulain 763/1994 mukainen laitosteknistä ja talousvesihygieenistä osaamista osoittava todistus (korttimaksut opiskelijalle 10-20 €).

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 16.10.19 osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero on 685376. Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä. Esivalinta hakemusten perusteella tehdään 17.10. ja mahdollinen haastattelu on 29.10.19.

Hinta

Koulutus on työvoimapoliittista ja opiskelijalle maksutonta.

Toteutuspaikat

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. • Turun AKK, Artukaisten toimipaikassa (Artukaistentie 13, 20240 Turku) • Sasky koulutuskuntayhtymä (Asemakatu 1, 38210 Sastamala), näiden jaksojen aikana maksuton majoitus oppilaitoksen tiloissa • Turun ammatti-instituutti (Hamppukatu 2, 20740 Turku)

Hae