Rakennuspeltiseppä

Ajankohta

04.03.2019 — 09.09.2019

Haku päättyy

01.03.2019

Vastuuopettaja

Aho Jorma
040 588 7075
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Kouluttaudu perinteiseen käsityöammattiin!

Koulutuksen tavoitteena on saada ammatilliset perusvalmiudet rakennuspeltisepän tehtäviin. Opiskelijalla on koulutuksen jälkeen rakennuspeltiasennuksen perustiedot ja -taidot, jotka parantavat opiskelijan opiskelu- ja työelämävalmiuksia.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Aikaisemmasta metalli- ja tai rakennusalan työkokemuksesta tai koulutuksesta ei ole haittaa, mutta ei ole pääsyvaatimus koulutukseen.

Sisältö

  • Ohutlevytyöt
  • Julkisivuilla tehtävät peltityöt (valmistus ja asennus)
  • Huopa-, tiili- ja profiilikatoilla tehtävät peltityöt
  • Konesaumakatoilla tehtävät peltityöt

Näiden lisäksi koulutukseen sisältyy yleisiä työelämä- ja opiskeluvalmiuksia parantavia osioita sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön työtehtävissä.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso eri peltisepänliikkeiden työkohteissa. Yhteistyöyrityksiä ovat mm:

  • Turun Pläkkipelti Oy, Rusko
  • Peltisepänliike M.Vainio Oy, Turku
  • Virte-Metalli Oy, Turku
  • Peltisepänliike J.Pohjaluoto, Sauvo
  • Peltisepänliike T. Lindström Oy, Parainen

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Opeco Oy:n tiloissa (Ojannontie 2, 21290 Rusko, sekä Turun AKK:ssa, Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 1.3. Varaudu siihen, että sinulle voidaan soittaa 18.2.2019 alkaen ja kutsua haastatteluun, joka on 22.2. Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainostaan pätevällä syyllä.

Hinta

Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta.
Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae