Rekrykoulutus: Telineasentaja

Ajankohta

14.02.2022 — 10.05.2022

Haku päättyy

21.01.2022

Vastuuopettaja

Hernelahti Kimmo
040 184 2894
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Ramirent Finland Oy ja Barona Rakennus Oy yhdessä Turun Aikuiskoulutuskeskuksen, ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa kouluttavat 15 uutta telineasentajaa teollisuus- ja telakkaympäristöön Turussa. Koulutus järjestetään Turussa 14.2.-10.5.2022. Emme hae valmiita tekijöitä vaan koulutamme sinut alan ammattilaiseksi. Rekrykoulutuksen tavoitteena on työsuhde koulutusohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton.

Kohderyhmä

Aikaisempaa kokemusta ei vaadita vaan asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Työtehtävät vaativat kohtalaista fyysistä kuntoa sekä rohkeutta työskennellä ulkona, korkeissa paikoissa. Koulutus on suomeksi, joten osallistuminen edellyttää kohtuullista suomen kielen taitoa. Koulutus on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

Telineasentajan työ

Telineasentajana työskentelet työryhmissä, joissa on yleensä 2-4 asentajaa. Työkohteina voivat olla uudisrakennuksilla esimerkiksi muuraustelineet tai rakennettavan kohteen kokonaan suojaaminen sääsuojalla. Saneerauskohteina ovat usein julkisivujen korjaamisiin tehtävät huputetut julkisivutelineet tai kattoremontteihin suojaksi tehtävät räystästelineet ja sääsuojat. Teollisuuskohteissa, kuten kaivoksilla, teräs-, kemian- tai paperiteollisuuden työkohteissa, pääset rakentamaan monimuotoisia, yleensä hieman pienempiä telineitä koneiden huoltoihin ja muihin laitosten kunnossapitoon liittyviin työvaiheisiin.

Koulutuksen sisältö

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu 20 telineasennusta käsittelevästä lähiopetuspäivästä sekä työssäoppimisesta. Koulutuspäivien aikana suoritetaan mm. työturvallisuuskortti, hätäensiapukortti, henkilönostinkortti sekä trukkikortti. Lisäksi koulutuksessa käsitellään muun muassa telinetöitä koskevaa lainsäädäntöä, työturvallisuutta, telineille tehtäviä tarkastuksia, eri telinetyyppejä, käyttötarkoituksia ja kuormituksia. Koulutusohjelmaan kuuluu 40 päivän työssäoppimisjakso telakalla.

Haku on kaksivaiheinen. Jotta pääset mukaan hakuprosessiin, sinun tulee täyttää molemmat hakemukset huolellisesti. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun:

1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti: 703131 (Hae-painike)
2. Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään: https://ura.barona.fi/application/619cc3c8e846d6001f1d7ca1

Koulutushakemus on sitova, eikä sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka).
Seuraa valintojen etenemistä www.te-palvelut.fi- sivujen Oma asiointi-verkkopalvelun kautta.

Koulutushaastattelut pidetään 2.2.2022 Turun AKK:n tiloissa. Haastatteluun tulee henkilökohtainen kutsu.

Koulutuksesta järjestetään TE-live -tilaisuus 10.12.2021 klo 13, jota pääset katsomaan ja lähettämään kysymyksiä chatissä tästä linkistä: https://te-live.fi/

Paikka

Koulutuksen lähiopetus on Turun AKK:n tiloissa osoitteessa Artukaistentie 13, 20240 Turku. Koulutukseen liittyvä työssäoppimisjakso on telakalla. Koulutuksen jälkeinen työpaikka on ensisijaisesti Ramirentin työkohteissa Turun telakalla Barona Rakennuksen työntekijänä.

Hinta

Työvoimakoulutus on maksutonta. Rekrykoulutuksen tavoitteena on työsuhde koulutusohjelman jälkeen.

Koulutuksen järjestäjätahot

Ramirent Finland Oy on Suomen suurin ja kattavin rakennuskonevuokraamo, joka palvelee asiakkaitaan maanlaajuisesti yli 50 vuokraamon verkostollaan ja yli 500 luotettavasta rakennuskonepalvelun ammattilaisesta koostuvan henkilöstön voimin. Lue lisää: https://ramirent.fi. Barona työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille ja omiin yhtiöihin. Barona Rakennus on vastuullinen ja luotettava työnantaja, pidämme työntekijöistämme huolta. Turun Aikuiskoulutuskeskus (Turun AKK) on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä.

Lisätietoja

Barona: Jari Maskonen, puh 050 572 4667, jari.maskonen@barona.fi ja Wilma Ensiö, puh 044 491 4224, wilma.ensio@barona.fi Koulutukseen hakeutuminen TE-toimistossa ja koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet: TE-toimiston valtakunnallinen koulutusneuvonta ma-pe klo 9.00-16.15, puh. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Hae