Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, iltakoulutus

Ajankohta

01.10.2019 — 05.05.2020

Haku päättyy

01.10.2019

Pääkouluttaja

Pennanen Janne
040 714 1895
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

1.1.2019 alkaen sähköasentajan ammattitutkinto muuttuu Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnoksi. Tutkinnossa on kolme vaihtoehtoista tutkintonimikettä, joista yksi on sähköasentaja.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, sähköasentaja suorittaneella on ammattitaito toimia itsenäisesti sähköalan monipuolisissa työtehtävissä. Hän varmistaa työ- ja sähkötyöturvallisuuden työskennellessään vaativissa asennustehtävissä vaihtelevissa työympäristöissä. Hän toimii suunnitelmallisesti huomioiden kaikissa työprosessin vaiheissa asiakkaan tarpeet ja työlle asetetut vaatimukset.

Tutkintoon hakeutumisen edellytyksenä on soveltuva sähköalan perustutkinto (tai vastaavat tiedot ja taidot), sähköalan työpaikka sekä laaja-alaista työkokemusta sähköasennusalalta.

Tutkintokoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen koulutustarpeittesi mukaisesti. Siihen vaikuttavat nykyisen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisen kehittämiseen sekä tutkinnon suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät kaksi vuotta, mutta tutkinnon suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin.

Koulutuksen yhteydessä mahdollisuus suorittaa Sähköturvallisuustutkinto (ST2).

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sähköalan erilaisissa asennus-, kunnostus- ja muutostöissä mm. sähköasennusliikkeissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Kohderyhmä

Sähköalalla toimivat tai alasta kiinnostuneet henkilöt.

Sisältö

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja (150 osp)

Pakollinen tutkinnon osa (30 osp):
Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla, 30 osp

Pakollinen tutkinnon osa (45 osp):
Pienjännitesähköasennukset, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp):
Aurinkosähköjärjestelmien asennukset, 25 osp
Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp
Rakennusautomaatiojärjestelmien asennukset, 25 osp
Ohjelmoitavien ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp
Tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
Paloturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennukset, 25 osp

Toteutus

Tutkintokoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen koulutustarpeittesi mukaisesti. Siihen vaikuttavat nykyisen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisen kehittämiseen sekä tutkinnon suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät kaksi vuotta, mutta tutkinnon suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin. Tarjoamme tutkintokoulutukseen seuraavanlaisia kestoja: Pakollinen tutkinnon osa (30 osp): Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla Pakollinen tutkinnon osa (45 osp): Pienjännitesähköasennukset Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp): Aurinkosähköjärjestelmien asennukset Sähkökäyttöjen asennukset Rakennusautomaatiojärjestelmien asennukset Ohjelmoitavien ohjausjärjestelmien asennukset Tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset Paloturvallisuusjärjestelmien asennukset Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennukset

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 1.10.2019.

Hinta

Koulutuksen hinta 300,00€ +alv 24%
Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti

Hae