Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Ajankohta

17.01.2022 — 16.01.2024

Haku päättyy

03.01.2022

Vastuuopettaja

Riippi Jussi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Sähköala tarvitsee jatkuvasti uusia sähköalan osaajia ja työpaikoissa on valinnanvaraa. Tutkinnon suorittanut osaa lukea sähkö- ja automaatioalan suunnitteludokumentteja ja tehdä asennuksia asennusympäristön vaatimusten mukaisesti.
Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä kiinteistöjen ja teollisuuden asennus-, korjaus- ja käyttöönottotöihin, uudis- ja korjausrakennustyömaille, teollisuus- ja energialaitoksiin, asennus- ja huoltoliikkeisiin sekä lisäopintojen ja työkokemuksen hankkimisen jälkeen on mahdollista ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu huolellisille, vastuuntuntoisille ja motivoituneille henkilöille jotka ovat kiinnostuneita sähkötekniikasta, haluavat hyvän pohjan sähkötekniikan perusteiden osaamiseen sekä tulevaisuudessa työskennellä niiden parissa.
Kielitaitotasovaatimuksena on suomenkielessä B 1.2. (B 1.2. Sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja, että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6810751/reformi/rakenne

Koulutus sisältää seuraavat tutkintonimikkeet:

Sähköasentaja

Automaatioasentaja

Koulutukseen sisältyy seuraavat korttikoulutukset:

  • Sähkötyöturvallisuus SFS 6002
  • Tulityökortti
  • Hätä EA sähköalalla
  • Työturvallisuuskortti

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 3.1.2022

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hae