Kuvaus
Sähköala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia ja alan työpaikkoja on runsaasti tarjolla. Tutkinnon suorittanut osaa lukea sähkö- ja automaatioalan suunnitteludokumentteja ja tehdä asennuksia asennusympäristön vaatimusten mukaisesti. Tutkinnon suorittanut voi työllistyä kiinteistöjen ja teollisuuden asennus-, korjaus- ja käyttöönottotöihin, uudis- ja korjausrakennustyömaille, teollisuus- ja energialaitoksiin, asennus- ja huoltoliikkeisiin. Lisäopintojen ja työkokemuksen jälkeen on mahdollista ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.
Koulutuksen alussa on yhden kuukauden mittainen soveltuvuus jakso ajalla 11.10.2022-11.11.2022. Koulutus jatkuu, mikäli opinnot ovat edenneet hyvin ja ala on soveltuva opiskelijalle.
Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat motivoituneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
Koulutus sopii huolellisille, vastuuntuntoisille ja motivoituneille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita sähkötekniikasta ja haluavat hyvän pohjan sähkötekniikan perusteisiin sekä työskentelyyn sähkötekniikan parissa.
Kielitaitotasovaatimuksena on suomen kielessä B 1.2. (Sujuva peruskielitaito. Opiskelija kykenee kielelliseen vuorovaikutukseen sekä ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).
Sisältö
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6810751/reformi/rakenne
Koulutus sisältää seuraavat tutkintonimikkeet:
Kaikille yhteinen pakollinen tutkinnon osa (75 osp)
Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen, 30 osp
Sähköasentaja, pakollinen tukinnon osa
Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset, 45 osp
Automaatioasentaja, pakollinen tukinnon osa
Kappaletavara-automaatioasennukset, 45 osp
Prosessiautomaatioasennukset, 45 osp
Rakennusautomaatioasennukset, 45 osp
Lähiopetuksessa valittavat valinnaiset tutkinnon osat (75 osp):
Sähköasentaja
Kappaletavara-automaatioasennukset, 45 osp
Rakennusautomaatioasennukset, 45 osp
Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp
Automaatioasentaja
Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset, 45 osp
Kappaletavara-automaatioasennukset, 45 osp
Rakennusautomaatioasennukset, 45 osp
Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp
Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp
Lisäksi yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää sekä lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista.
Koulutuksen loma-ajoista kerrotaan haastattelussa.
Koulutuksen alussa on yhden kuukauden mittainen soveltuvuusjakso ajalla 11.10.2022-11.11.2022, josta koulutuksen loppuun jatkavat alalle soveltuvimmat opiskelijat.
Toteutus
Työvoimakoulutus
Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.
Paikka
Artukaistentie 11-13, 20240 Turku
Haku
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.