Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Ajankohta

30.08.2021 — 29.08.2023

Haku päättyy

02.08.2021

Vastuuopettaja

Riippi Jussi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi

Hae

Kuvaus

Sähköala tarvitsee jatkuvasti uusia sähköalan osaajia ja työpaikoissa on valinnanvaraa. Tutkinnon suorittanut osaa lukea sähkö- ja automaatioalan suunnitteludokumentteja ja tehdä asennuksia asennusympäristön vaatimusten mukaisesti.
Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä kiinteistöjen ja teollisuuden asennus-, korjaus- ja käyttöönottotöihin, uudis- ja korjausrakennustyömaille, teollisuus- ja energialaitoksiin, asennus- ja huoltoliikkeisiin sekä lisäopintojen ja työkokemuksen hankkimisen jälkeen on mahdollista ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat motivoituneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
Koulutus soveltuu huolellisille, vastuuntuntoisille ja motivoituneille henkilöille jotka ovat kiinnostuneita sähkötekniikasta, haluavat hyvän pohjan sähkötekniikan perusteiden osaamiseen sekä tulevaisuudessa työskennellä niiden parissa.
Kielitaitotasovaatimuksena on suomenkielessä B 1.2. (B 1.2. Sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja, että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).
Koulutuksen alussa on yhden kuukauden mittainen soveltuvuus jakso ajalla 30.8.2021- 24.9.2021, josta koulutuksen loppuun jatkaa soveltuvimmat opiskelijat.

Sisältö

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6810751/reformi/rakenne

Koulutus sisältää seuraavat tutkintonimikkeet:

Sähköasentaja

Automaatioasentaja

Koulutukseen sisältyy seuraavat korttikoulutukset:

Sähkötyöturvallisuus SFS 6002

Tulityökortti

Hätä EA sähköalalla

Työturvallisuuskortti

Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää sekä lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Koulutuksen alussa on yhden kuukauden mittainen soveltuvuus jakso ajalla 30.8.2021-24.9.2021, josta koulutuksen loppuun jatkaa soveltuvimmat opiskelijat. Koulutukseen sisältyy myös kesä, -syys ja hiihtolomat.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Hakulomake täytetään sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutuksen numero on 698861. Haku päättyy 2.8.2021.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton.

Hae