Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon osa/osia, sähköasentaja

Ajankohta

01.10.2019 — 05.05.2020

Haku päättyy

31.10.2019

Vastuuopettaja

Hotanen Tero
0400 710 159

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896

Hae

Tavoite

1.1.2019 alkaen sähköasentajan ammattitutkinto muuttuu Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnoksi. Tutkinnossa on kolme vaihtoehtoista tutkintonimikettä, joista yksi on sähköasentaja.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, sähköasentaja suorittaneella on ammattitaito toimia itsenäisesti sähköalan monipuolisissa työtehtävissä. Hän varmistaa työ- ja sähkötyöturvallisuuden työskennellessään vaativissa asennustehtävissä vaihtelevissa työympäristöissä. Hän toimii suunnitelmallisesti huomioiden kaikissa työprosessin vaiheissa asiakkaan tarpeet ja työlle asetetut vaatimukset.

Tutkintoon hakeutumisen edellytyksenä on soveltuva sähköalan perustutkinto (tai vastaavat tiedot ja taidot), sähköalan työpaikka sekä laaja-alaista työkokemusta sähköasennusalalta.

Tutkintokoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen koulutustarpeittesi mukaisesti. Siihen vaikuttavat nykyisen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisen kehittämiseen sekä tutkinnon suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät kaksi vuotta, mutta tutkinnon suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin.

Koulutuksen yhteydessä mahdollisuus suorittaa Sähköturvallisuustutkinto (ST2).

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sähköalan erilaisissa asennus-, kunnostus- ja muutostöissä mm. sähköasennusliikkeissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Kohderyhmä

Sähköalalla toimivat tai alasta kiinnostuneet henkilöt.

Sisältö

Tutkintokoulutus on monimuoto-opiskelua, jossa lähipäiviä täydentävät etäopiskelu ja työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Tutkintokoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen koulutustarpeittesi mukaisesti. Siihen vaikuttavat nykyisen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisen kehittämiseen sekä tutkinnon suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät kaksi vuotta, mutta tutkinnon suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin.

Tarjoamme tutkintokoulutukseen seuraavanlaisia kestoja:

Pakollinen tutkinnon osa (30 osp):
Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla

Pakollinen tutkinnon osa (45 osp):
Pienjännitesähköasennukset

Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp):
Aurinkosähköjärjestelmien asennukset
Sähkökäyttöjen asennukset
Rakennusautomaatiojärjestelmien asennukset
Ohjelmoitavien ohjausjärjestelmien asennukset
Tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset
Paloturvallisuusjärjestelmien asennukset
Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennukset

Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Jälkihaku, haku päättyy 31.10.2019.

Hinta

Koulutuksen hinta 300,00€
Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti

Hae