Skip to main content

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Vastuuopettaja

Broberg Janette
040 714 1887
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja työskentelee erilaisissa hoiva-, vanhus- ja vammaispalvelujen, kotihoidon, varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon ja ympärivuorokautisenhoidon työtehtävissä.

Kohderyhmä

Alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon aiemmin kesken jättäneet.

Sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Opiskelijalle laaditaan HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa joku näistä neljästä osaamisalasta

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
  • Vammaistyön osaamisala

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää joustavasti lähi-, etä- ja verkko-opintoja. Koulutuksen kesto n. 2-3 vuotta. Tutkinto suoritetaan näyttöinä työssäoppimispaikoilla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset). Tutkinnossa sovelletaan opiskeluun hakeutumisessa sekä opiskeluoikeuden peruuttamisessa ja palauttamisessa niin kutsuttua SORA-lainsäädäntöä (OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen).

Tutkinnon perusteet

Lue blogi: Alanvaihto tuo vireyttä elämään – haastattelussa alanvaihtajat Leena,61 ja Maija, 52

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Täytä hakemus huolellisesti ja perustellen ja osallistu oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin 12.4. klo 14-16, Artukaistentie 13, luentosali A106. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun. Seuraava koulutus alkaa 3.5.2023. Mikäli sinulla on osa tutkinnosta jo suoritettu ja haluat tehdä koko tutkinnon, ole yhteydessä sosiaali- ja terveysalan opettajiimme.

Hinta

Maksuton

Lisätiedot

  • Opettaja Elina Mäenpää, puh. 040 623 3556 tai
  • Opettaja Janette Broberg, puh. 040 714 1887

etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae

Close Menu