Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Ajankohta

02.11.2020 — 28.10.2022

Haku päättyy

31.12.2021

Vastuuopettaja

Broberg Janette

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna

Hae

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja työskentelee erilaisissa hoiva-, vanhus- ja vammaispalvelujen, kotihoidon, varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon ja ympärivuorokautisenhoidon työtehtävissä.

Kohderyhmä

Alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon kesken jättäneet.

Sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Opiskelijalle laaditaan HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa joku näistä neljästä osaamisalasta

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
  • Vammaistyön osaamisala

Tutkinto suoritetaan näyttöinä työssäoppimispaikoilla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset). Tutkinnossa sovelletaan opiskeluun hakeutumisessa sekä opiskeluoikeuden peruuttamisessa ja palauttamisessa niin kutsuttua SORA-lainsäädäntöä (OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen).

LINKIT sulkeissa oleviin otsikoihin:

OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset:  https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/oph-5-2018_sora_maarays_muutoksineen.pdf

OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/sora-ratkaisuja-soveltumattomuuteen

Tutkinnon perusteet.

Koulutus toteutetaan joustavasti lähi-, etä- ja verkko-opintoina. Koulutuksen kesto n. 2-3 vuotta.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Lähihoitajakoulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakemus huolellisesti ja perustellen ja osallistu oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin: to 30.9. klo 14-15 Artukaistentie 13, A-talo, luokka A204 tai ke 13.10. klo 14-15 Artukaistentie 13, A-talo lk A106. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun seuraavan kerran lokakuun loppupuolella. Seuraava koulutus alkaa joulukuun aikana tai yksilöllisesti sovittuna ajankohtana. Mikäli sinulla on osa tutkinnosta jo suoritettu ja haluat tehdä koko tutkinnon, ole yhteydessä sosiaali- ja terveysalan opettajiimme.

Hinta

Maksuton

Lisätiedot

Opettaja Arja Heikelä-Välimäki, puh. 040 512 5072 tai opettaja Janette Broberg, puh. 040 714 1887 tai etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae